Annonce

Næstformand i Teknik- og Servicesektoren Jan Nonboe på årsmødet 2016

Tema: Kongres 2016

Nye uddannelser skal give medlemmer et løft


Nye erhvervsuddannelser og mere efteruddannelse skal være med til at hæve uddannelsesniveauet for medlemmerne i
Teknik- og Servicesektoren.

Annonce

Uddannelse og opkvalificering af medarbejdere er nogle af de områder, som næstformand Jan Nonboe (med mikrofonen) og formand Reiner Burgwald vil arbejde aktivt for de kommende år, kom det frem på sektorårsmødet. Niels Åge Skovbo

Af Morten Olsen
Journalist

Annonce

En erhvervsuddannelse for brandmænd og en uddannelse for badeassistenter er på vej. De to nye uddannelser er blot nogle af de muligheder for at uddanne og videreuddanne sig, som FOAs teknik- og service-medlemmer kan se frem til.

Teknik- og Servicesektoren sætter nemlig fokus på uddannelsesområdet i de kommende år.

"Medlemmer, der tager uddannelserne, får flere jobmuligheder, og det giver en større tryghed. Alle undersøgelser siger også, at det er det, folk efterspørger," siger næstformand i Teknik- og Servicesektoren Jan Nonboe.

Læs også: Genvalgt formand vil arbejde for mere i løn

Ret til uddannelse
Når uddannelse er et indsatsområde , er det, fordi kravene om uddannelse og udvikling til FOAs medlemmer bliver højere. Derfor arbejder FOA for ret til uddannelse for sine medlemmer.

"Hvis man stadig skal være attraktiv for arbejdsgiverne på et marked, der udvikler sig i rivende hast, skal man kunne følge med, og der er det godt at have en basisuddannelse," siger Reiner Burgwald.

Søg penge til efteruddannelse

FOA ser også gerne, at flere efteruddanner sig. Man kan for eksempel søge penge fra forskellige puljer som den Kommunale Kompetencefond. I de forløbne år har FOA uddannet uddannelsesambassadører, der skal være med til at gøre andre medlemmer mere opmærksomme på de mange muligheder der for kurser og efteruddannelse.

"Vi vil gerne motivere flere af vores medlemmer til at se sig om efter mulige kurser og motivere folk til at følge med i stedet for at vente på, at arbejdsgiveren kommer og stiller nye krav, så det er nøden, der tvinger én til at tænke i mere uddannelse," siger Reiner Burgwald.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev