Annonce

Dennis Kristensen på en scene

Tema: Kongres 2016

Mere anerkendelse skal give højere løn


Over halvdelen af FOAs medlemmer mener, at de får for lidt anerkendelse for deres arbejde. Det skal en ny kampagne, der skydes i gang på FOAs kongres torsdag, lave om på.

Annonce

“Medlemmerne oplever ikke, at deres løn svarer til, hvad de faktisk er værd. De ser sig selv langt nede i lønhierarkiet og synes ikke, at den placering afspejler, at de løser vigtige velfærdsopgaver,” siger formand for FOA Dennis Kristensen, som lancerer ny lønkampagne på FOAs kongres. Niels Åge Skovbo

Af Finn Danielsen
Journalist

Annonce

FOA-medlemmer gør en stor forskel for mange mennesker i deres hverdag.

Det vil de gerne anerkendes for. Men over halvdelen føler, at deres faggruppe kun i ringe grad eller slet ikke får den anerkendelse, den fortjener. Det viser en ny medlemsundersøgelse.

“Anerkendelse handler om at få noget igen, og det er vigtigt for at bevare arbejdsglæde, motivation, og følelsen af at gøre noget meningsfuldt. I godt psykisk arbejdsmiljø oplever medarbejderne anerkendelse for deres indsats fra både ledere, kolleger og brugere,” fastslår seniorforsker Thomas Clausen fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA).

Utilfredshed med lønnen

Forklaringen på det store antal, der savner anerkendelse, skal findes på lønsedlerne, mener formanden for FOA Dennis Kristensen.

“Medlemmerne oplever ikke, at deres løn svarer til, hvad de faktisk er værd. De ser sig selv langt nede i lønhierarkiet og synes ikke, at den placering afspejler, at de løser vigtige velfærdsopgaver,” siger han.

FOA vil nu i den brede offentlighed sætte ekstra spot på den betydning, medlemmernes arbejde har. Målet er en højere løn, og en kampagne frem til overenskomstforhandlingerne i 2018 skal gøde jorden for det.

"Det du er værd", hedder kampagnen, og den skydes i gang i dag torsdag i forbindelse med FOAs kongres.

Større ulighed i løn

En ny rapport fra formandskabet i Det Økonomiske Råd viser, at uligheden i Danmark i de seneste 25 år er blevet stadig større, især på grund af lønforskelle.

“Det er en ekstra god grund til vores kampagne. Vi vil gerne hjælpe et skift i den udvikling på vej,” siger Dennis Kristensen.

Deltag i kampagnen her: Det er du værd 

For lidt anerkendelse

48 % af FOAs medlemmer oplever, at deres faggruppe i ringe grad får anerkendelse for deres arbejde. 6% oplever, at det slet ikke sker, mens 7 % mener, at de i høj grad får anerkendelse.

Kilde: "Løn og anerkendelse", medlemsundersøgelse august 2016. 
 

Kvinde omfavner ældre mand i et rum, hvor andre ser fjernsyn.
"Jeg får mine beboere til at grine og danse på en god dag, siger hjemmehjælper Bente Ipsen. Hun er en af dem, der ifølge FOAs formand bør anerkendes mere for det arbejde, hun udfører.[Ingen tekst i felt] Jørgen True

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev