Annonce

Kvinde med kort hår og briller kigger ind i kameraet

Fik 95.000 kroner for usaglig opsigelse


Bente Sørensen blev opsagt fra sin stilling som omsorgs- og pædagogmedhjælper uden en saglig begrundelse. Med FOAs hjælp fik hun en godtgørelse på 95.000 kroner plus fem måneders fritstilling.

Annonce

Uden saglig grund blev Bente Sørensen opsagt fra sit job på en boenhed for senhjerneskadede. Med hjælp fra FOA fik hun en kompensation på 95.000 kroner plus fem måneders fritstilling. Jørgen True

Af Rikke Jung Rasmussen
Journalist

Annonce

I syv år har Bente Sørensen været ansat på Line Marie Hjemmet, som er en boenhed i Skibby for senhjerneskadede voksne.

På intet tidspunkt i sin ansættelse har ledelsen givet udtryk for, at hun skulle have gjort noget forkert eller ikke har passet sit job godt nok.

Alligevel blev hun kaldt til samtale med ledelsen mandag den 18. juli 2016 – samme dag, hun kom tilbage på job efter ferie. 

Opsagt uden begrundelse

“Det var stedfortræderen, der havde kaldt mig til samtale, da forstanderen var sygemeldt. Ud af det blå fik jeg at vide, at ledelsen påtænker en opsigelse af mig. Men da jeg spurgte ind til årsagen, fik jeg ikke noget svar,” fortæller den 55-årige omsorgs- og pædagogmedhjælper.

Hun fik mulighed for at gøre indsigelse, men alligevel blev hun endeligt opsagt den 29. juli sidste år. Begrundelsen mangler hun stadig, men ad omveje fik hun at vide, at ledelsen mente, at hun var skyld i forstanderens stresssygemelding.

“Jeg har ikke haft nogen kontroverser med forstanderen. Aldrig er jeg blevet gjort opmærksom på, at jeg skulle have gjort noget forkert. Så opsigelsen kom meget bag på mig,” tilføjer Bente Sørensen.

Aldrig er jeg blevet gjort opmærksom på, at jeg skulle have gjort noget forkert. Så opsigelsen kom meget bag på mig. 

Pædagog og omsorgshjælper Bente Sørensen

To usaglige opsigelser

Efter en forhandling med Line Marie Hjemmets advokat fik hun, hvad der svarer til tre måneders løn – nemlig 95.000 kroner – og blev samtidig fritstillet i fem måneder med løn.

Ifølge FOA Frederikssund er det anden gang inden for kort tid, at en medarbejder på Line Marie Hjemmet bliver opsagt uden saglig begrundelse.

“Der er tale om to stærke medarbejdere, der har turdet sige ledelsen imod. Det er de blevet straffet for. At Line Marie Hjemmet nu betaler Bente Sørensen tre måneders løn mere, end de er berettiget til, tager jeg som et udtryk for, at de godt ved, at opsigelsen er usaglig,” siger afdelingsformand i FOA Frederikssund Charlotte Jacobsen.

Plaster på såret

Fagbladet FOA ville gerne have haft en kommentar fra ledelsen på Line Marie Hjemmet, som gennem deres advokat har givet udtryk for, at man ikke ønsker at udtale sig.

Bente Sørensen er trods alt glad for, at sagen er afsluttet.

“Pengene er et plaster på såret, men jeg ville stadig ønske, jeg havde fået en forklaring og måske endda en undskyldning af ledelsen på Line Marie Hjemmet,” slutter hun. 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev