Annonce

Tre gule ambulancer fra Bios.

Lokker nye ansatte med bonus på 50.000 kroner


Ambulanceselskabet Bios går alternative veje for at skaffe reddere til det i forvejen pressede selskab.

Annonce

Lad dig ansætte i minimum 12 måneder og få 50.000 kroner i bonus. Sådan lyder tilbuddet til nye reddere fra ambulanceselskabet Bios. Claus Fisker/Scanpix

Af Rikke Jung Rasmussen
Journalist

Annonce

50.000 kroner. Det er, hvad ambulanceselskabet Bios tilbyder nye reddere i kontant bonus, hvis de lader sig ansætte i minimum 12 måneder og samtidig siger ja til at arbejde på både Fyn og i Sønderjylland.

Den anderledes rekrutteringsmetode skyldes akut mangel på reddere hos det hollandske selskab, som overtog ambulancedriften i Region Syddanmark i september 2015.

Bios har i øjeblikket 493 fuldtidsansatte, men idealbemandingen hedder 550 reddere, hvis selskabet skal kunne stille med det antal ambulancer, der er aftalt med regionen.

Læs også: Ambulanceredder: Vi er sat langt tilbage

Sidste skud i bøssen

Hverken hos FOA eller tillidsrepræsentanten for redderne i hovedstaden er der den store tro på bonusordningens effekt.

“Der er andre faktorer, der er vigtigere for mig end en bonus på 50.000 kroner. Eksempelvis arbejdstider, karrieremuligheder og sammenhold med kollegaerne. Og så betyder geografien selvfølgelig også noget,” siger redder hos hovedstadens beredskab Kristian Stefansen til Fagbladet FOA.

Formanden for teknik- og service sektoren i FOA Reiner Burgwald peger på, at Bios ikke står alene med mandskabsproblemet.

“Der mangler reddere i hele landet. Blandt andet fordi, der bliver uddannet for få, og fordi mange reddere flygter fra faget fordi, de føler sig pressede. Bonusordningen er nok Bios’ sidste skud i bøssen,” mener sektorformanden.

Ansatte får del i overskud

Ud over bonussen til nye reddere lokker Bios også med økonomiske fordele til nuværende medarbejdere.

De vil nemlig få, hvad der svarer til 20 procent af selskabets overskud. Hvis de vel at mærke er ansat hos Bios ved udgangen af 2017 – og selskabet samtidig kommer ud af 2017 med et overskud.

Hvorvidt bonusordningerne er skattefri, og om de tilkommer alle medarbejdere – eller kun redderne, har Fagbladet FOA ikke kunnet få svar på. Det har nemlig ikke været muligt at få en kommentar fra Bios' danske direktør Morten Hansen.

Læs også: Bios-direktør skal stå skoleret for Region Syddanmark

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev