Annonce

Kvinde med medalje

Tema: De sidste arbejdsår

Dronningen giver medalje til trofast FOA-kvinde


Som tak for tro tjeneste i 40 år får sygehjælper overrakt fortjenstmedaljen af Hendes Majestæt.

Annonce

Sygehjælper Karina Sejer Ødum sidder med sin fortjenstmedalje hjemme i Randers. Snart skal hun hilse på dronningen. Lars Rasborg / Scanpix

Af Rasmus Handberg
Journalist

Annonce

Sygehjælper Karina Sejer Ødum har i 40 år arbejdet for Randers Kommune. Hendes trofaste indsats bliver belønnet i løbet af foråret, hvor hun skal møde Dronning Margrethe, der vil takke hende for den store arbejdsindsats.

"Jeg har haft et godt, langt arbejdsliv, og det bliver fantastisk at møde dronningen. Men jeg tror først, jeg egentlig forstår det, når jeg står foran hende," siger den 63-årige hovedperson til Fagbladet FOA.

Karina Sejer Ødum kender endnu ikke datoen for sit royale besøg, men det bliver en mandag i enten april eller maj. I løbet af sit lange arbejdsliv, har hun primært arbejdet på plejehjem og i hjemmeplejen i Randers Kommune. Og tiden er gået stærkt.

"Da jeg fik det af vide, kunne jeg ikke forstå, at der allerede er gået 40 år. Hold da op. Og i den tid er vi sygehjælpere gået hen og blevet en antik race," siger hun.

Første gang i København siden ’68

I et brev har hun fået forklaret, at hun har to minutter sammen med dronningen. Hvordan de skal udnyttes, har hun allerede gjort sig tanker om.

"Jeg ved, at dronningen tidligere har besøgt Randers, så jeg vil gerne snakke lidt med hende om min hjemstavn," siger hun.

Selve turen til København bliver en oplevelse i sig selv. Sygehjælperen, der må siges at være Randers-pige med stort R, har ikke besøgt hovedstaden siden en tur med folkeskole-klassen tilbage i 1968, hvor de var i Tivoli, inden klassen sejlede videre til Bornholm. Denne gang tager Karina Sejer Ødum af sted med en veninde og håber at blive et par dage i København.

"Men det afhænger også af, om jeg kan få fri fra arbejde," siger hun.

Også medalje til pædagogmedhjælper

I alt meddeler hoffet, at 25 siden 11. november har fået tildelt fortjenstmedaljen i sølv. Udover en sygehjælper er også en anden af FOAs jobgrupper repræsenteret, idet en pædagogmedhjælper er i blandt.

I det hele taget er FOA-folk ofte bredt repræsenteret, når Hendes Majestæt tildeler fortjenstmedaljer. 6 ud af 14, der blev tildelt medaljen i oktober, arbejder eksempelvis inden for FOAs faggrupper.

"Det vidner om, at FOA har nogle gode og trofaste medlemmer," mener Karina Sejer Ødum.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev