Annonce

Få bedre tjek på god hygiejne


Gratis minikonferencer sætter fokus på, hvad god rengøring betyder for sundheden.

Annonce

<br> <br>

Af Rikke Jung Rasmussen
Journalist

Annonce

Redigeret 13. august 2015.

Roskildesyge, der lægger en hel arbejdsplads ned, eller influenza, der spreder sig som en steppebrand i daginstitutionen.

Eksemplerne på, hvad mangelfuld rengøring og hygiejne kan betyde for medarbejdernes sundhed, er mange.

Blandt andet derfor sætter FOA sammen med KL og 3F fokus på god rengøring med en række konferencer over tre dage i september.

Flere børn - flere infektioner

Ifølge Rådet for Bedre Hygiejne koster dårlig rengøring langt over en million sygedage om året. Og det tal vil stige i fremtiden, mener næstformand i Rådet for Bedre Hygiejne Claus Malta Nielsen, som samtidig er kommunallæge i Frederikssund Kommune.

”Jo flere børn i daginstitutionen desto større risiko for infektioner. Jeg kan godt frygte, at antallet af sygedage vil stige, da undersøgelser viser, at der er blevet flere børn per voksne i daginstitutionerne, siger han til Fagbladet FOA.

Forsøg viser, at fokus på bedre rengøring kan have samme effekt som fokus på bedre håndhygiejne. Derudover kan det være nemmere at forbedre rengøringen end at sikre, at alle medarbejdere vasker hænder.

Rengøring frem for håndvask

”Ledelsen overser måske, at det kan være en mere sikker metode at forbedre rengøringen end alene at basere hygiejnen på at opdrage alle medarbejdere til at vaske hænder. Derfor anbefaler vi altid ledelsen at være strategisk i sine beslutninger om rengøringen,” siger Claus Malta Nielsen.

Med tre minikonferencer i september måned sætter FOA sammen med KL og 3F fokus på, hvad god rengøring betyder for sundheden.

”De vigtigste budskaber er, at der skal sættes fokus på organiseringen af rengøring, og at rengøring er et håndværk, som kræver uddannelse. Rengøring skal udføres synligt i hverdagen og altså ikke tidligt om morgenen eller aftenen,” siger næstformand i FOAs Kost-Service sektor Berit Jakobsen.

Konferencerne bliver afholdt i Aalborg, København og Fredericia den 11., 17. og 30. september.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev