Annonce

Peter Kristensen på isbilen

Tema: Snapshot

Servicemedarbejder er helt på glatis på job


Selvom der er energi- og sparekrise i verden, får kølekompressor og diskolys lov at være tændt i Aarhus Skøjtehal, hvor koordinerende servicemedarbejder Peter Kristensen holder humøret højt, isen glat og skøjterne skarpslebne fra tidlig morgen til sen aften.

Annonce

Peter Kristensen, koordinerende servicemedarbejder, sørger for, at Aarhus Skøjtehal er oppe at køre – både morgen og aften, og når hallen lukker for sommeren. Tobias Stidsen

Af Ida Østerlund
Journalist

Annonce

”Er det sjovt?” spørger koordinerende servicemedarbejder Peter Kristensen i forbifarten en lille dreng, der svarer ja, mens en klassekammerat hjælper med at spænde hans skøjter.

I hverdagen indtager folkeskoleklasser, SFO’er og ishockeyspillere, kunstskøjteløbere og curlinghold isen i Aarhus Skøjtehal fra tidlig morgen til lidt i midnat.

Peter Kristensen på job
De sidste ishockeyspillere går af banen klokken 23.45, og så lukker og slukker Peter eller en kollega klokken 00.30.

Klokken 06.30 er de første kunstskøjteløbere på isen igen. I weekenden slanger køen sig fra hallen og ud på fortovet, for der er der åbent for alle. På en normal lørdag i sæsonen slår cirka 500 aarhusianere vejen forbi. Nogle gange om aftenen, hvor der er isdisko med kulørte lamper, DJ og røgmaskine.

Peter Kristensen med støvler
Isbilen – eller Icebear Electric, som den hedder – med Peter bag roret holder isen spejlblank og køreklar. Når banen er blevet for opkørt, suser han en runde, hvor isbilens store kniv sliber et tyndt lag is af og lægger et lille lag HOH-behandlet vand på, som så fryser til. Vandet er behandlet, så der ikke opstår alger. Isen, der bliver skrabet af, hælder Peter i en container, hvor den smelter, bliver filtreret og genbrugt.

Isdisko
Sidst i april lukker skøjtehallen ned for sommeren. Kompressorerne slukkes, og banen smelter. Mens der er sommerlukket, gør Peter og kollegerne klar til næste sæson. Nye ishockeymål bliver samlet, og i år skal 750 par skøjter i op til størrelse 50 en tur gennem sliberen. I uge 30 møder Peter og kollegerne ind efter sommerferien, og her begynder det store genopbygningsarbejde.

Peter Kristensen får målt overfladetemperaturen
Skøjterne bliver slebet
Med en stor metalbom, der ligner en overdimensioneret havesprinkler, sprøjter de vand på banen, lader det fryse, sprøjter vand på, lader det fryse. Igen og igen med 50.000 til 60.000 liter vand over 10 til 12 dage, indtil isen er 4,5 til 5 cm tyk. Og så kan curlinghold og folkeskoleklasser godt snøre skøjterne igen til en ny sæson.

Portræt af Peter Kristensen
CV
Navn
: Peter Kristensen
Alder: 57 år
Arbejde: Har været ansat i Aarhus Skøjtehal i 15 år. Tidligere teknisk servicemedarbejder i 22 år på kommunehospitalet.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev