Annonce

Kvinde med hånd under hage foto: Anna Cathrine Leth Christiansen

Helle er årets tillidsrepræsentant: ”Jeg gør en forskel som TR – det må jeg jo gøre”


Torsdag aften vandt social- og sundhedsassistent Helle Andreasen fra Solrød kommunale hjemmepleje prisen for årets tillidsrepræsentant ved A4 Mediers prisfest i DR Koncerthuset.

Annonce

Hurra for Helle Andreasen, der torsdag aften blev udpeget som årets bedste tillidsrepræsentant af A4 Medier.  Anna Cathrine Leth Christiansen (arkiv)

Af Stine Birgitte Andersen
Journalist

Annonce

Artiklen er opdateret med citater fra den glade vinder.

”Jeg er meget rørt lige nu. Jeg er meget beæret og meget stolt,” siger Helle Andreasen fra scenen kort efter, at hun er blevet kåret som årets tillidsrepræsentant 2022.
 
For andet år i træk har A4 Medier uddelt prisen for Årets TR til én af de tillidsrepræsentanter, der arbejder for gode ansættelsesvilkår, samarbejde med ledelsen og som generelt er med til at skabe en god arbejdsplads.

I år var der tilføjet en række priser, som tæller Årets arbejdsmarkedsrepræsentant, Årets uddannelsesmentor, Årets organiser og Årets samarbejdspris. Men Årets TR gik altså i år til social- og sundhedsassistenten Helle Andreasen fra Solrød kommunale hjemmepleje.

Indstillingen kom fra Helles egne kolleger, der beskriver hende som en kollega, man har tillid til, og som er synlig.
 
”Hun er ikke bange for at gå i front – heller ikke i de svære situationer,” fortæller hendes kolleger i præsentationsvideoen af Helle.
 

Gjort en forskel

Helle har i sit virke som tillidsrepræsentant gjort en forskel ved at være til stede på arbejdet og været på medarbejdernes side. Og netop dét, mener hendes kolleger, får hende til at skille sig ud og være prisen værdig.
 
”Helle er meget empatisk, og så har hun fingeren på pulsen,” fortæller kollegaen Mette Hansen.
 
Helle ventede ellers længe på, at spændingen skulle blive udløst. Først efter klokken halv ti kunne hun nyde glædens rus, da hun blev kåret som vinderen af Årets TR.
 
Oppe på scenen fik Helle overrakt et gulddekoreret, indrammet diplom og en check af sidste års vinder af Årets TR, René Bøhm Jensen.
Årets TR 2022 modtog præmie
Stine Birgitte Andersen Kriger
Tom for ord
Da hun kom ned fra scenen efter utallige klapsalver, var det en tydeligt rørt vinder, der beskrev oplevelsen.
 
”Jeg er tom for ord lige nu. Jeg er årets bedste TR i hele landet – og der er jo mange! Det er helt ekstraordinært.”
 
Juryen, som både består af repræsentanter fra fagforbund og tillidsrepræsentanter, baserede deres afgørelse på, at Helle som medarbejder og tillidsrepræsentant udstråler omsorg for sine kolleger. Desuden møder hun ind på weekendvagter for at være tæt på kollegerne på trods af, at hun er frikøbt som tillidsrepræsentant på fuldtid.

En kæmpe anerkendelse

Helle var på aftenen ledsaget af både sin faglige sekretær, Maibritt Gisli, og sin mentor, Pia Røn Larsen. De havde alle været glade for nomineringen, men at Helle også løb af med sejren, har en helt særlig betydning.
 
”Det er en kæmpe anerkendelse og en ære. Jeg gør en forskel som tillidsrepræsentant – det må jeg jo gøre,” siger Helle.
 
Men foruden anerkendelsen og æren modtager Helle som Årets TR også en check på 25.000 kroner til arbejdspladsens medarbejderforening eller faglige klub. Og hvad pengene skal bruges til, er allerede fastlagt.
 
”Jeg har ikke en faglig klub, så det vil jeg starte op nu. Det er god kapital til opstart jo. Og så bliver der nok også noget kage, kaffe og øl til mine kolleger,” siger hun med et grin.
 
Også i kategorien årets uddannelsesmentor og årets arbejdsmiljørepræsentant var FOA-medlemmer nomineret. Det gjaldt Line Karlsen og Anette Irene Christensen, som dog måtte nøjes med nomineringen. 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev