Annonce

Portræt af Vinni Jakobsen

Debat 

Klumme: Flere skal gøre uddannelsen færdig


Det er gode nyheder for både borgerne og de nuværende medarbejdere i ældreplejen og i psykiatrien, at der snart kommer flere uddannede kolleger til, skriver sektornæstformand for Social- og sundhedssektoren, Vinni Jakobsen i denne klumme

Annonce

Eleverne skal føle sig godt taget imod og inkluderet i det faglige fællesskab, skriver sektornæstformand Vinni Jakobsen. Malte Kristiansen

Af Vinni Jakobsen
Sektornæstformand

Annonce

I 2021 blev der underskrevet mere end 9.000 uddannelsesaftaler for social- og sundhedshjælpere og social- og sundhedsassistenter. Vi er ikke helt i mål i 2022, men godt på vej.

Det er en virkelig positiv, men også helt nødvendig udvikling, vi ser efter flere år med alt for få optagne på landets social- og sundhedsskoler. Det er gode nyheder for både borgerne og de nuværende medarbejdere i ældreplejen og i psykiatrien, at der snart kommer flere uddannede kolleger til.

Derfor håber jeg også, at kommunerne resten af året fastholder deres fokus på at få flere ind på uddannelserne, og at de lærer af nogle af de gode erfaringer, andre kommuner har gjort sig. Mange flere af de ufaglærte, som har fået lyst og mulighed til arbejde på området, skal tilbydes en uddannelse.

Derfor skal vi også sørge for, at langt flere end i dag færdiggør uddannelsen – vi kan få nok så mange ind på uddannelserne, men hvis ikke de kommer ud som færdiguddannede, er vi ikke så meget bedre stillet. Det er en kerneopgave for alle arbejdspladser – på lige fod med plejeopgaverne – at sikre et godt praktikforløb for den enkelte. Eleverne skal føle sig godt taget imod og inkluderet i det faglige fællesskab. Praktikvejlederne skal have tid til eleverne – tid til oplæring samt tid til at lytte.

Jeg ved, at det kan være svært på en i forvejen presset arbejdsplads, men det er ikke desto mindre nødvendigt – for hvis vi lykkes med at skabe bedre praktikforløb, får vi også flere kolleger i fremtiden.

Klummen er bragt i den trykte udgave af Fagbladet FOA.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev