Annonce

En forbundsformand

Debat 

Klumme: En alvorlig tid kalder på brede forlig


FOAs mange faggrupper leverer hver eneste dag et vigtigt bidrag til velfærden. Vi gør alt for at synliggøre det, skriver FOA-formand Mona Striib. 

Annonce

Vi skal have genskabt en offentlig sektor med ordentlige arbejdsvilkår, så man med sin faglighed lykkes med kerneopgaven, skriver Mona Striib. Malte Kristiansen

Af Mona Striib
Formand

Annonce

Efter to år med en pandemi har vi nu også en krig, der fortsat eskalerer, trusler om atomvåben og risiko for en recession. Det kræver krisestyring og en jernvilje til at finde lyset for enden af tunnelen.

Den alvorlige situation kalder desuden på brede forlig og aftaler – også efter valget. Inflationen raser afsted, og mange står i den desperate situation, at varme- og elregningen og huslejen ganske enkelt ikke kan betales.

Vi har været ombord i forslag til mange hjælpepakker og initiativer. Huslejestop, særlig hjælp til de mest udsatte, varmehjælp, stop for elregningens himmelflugt, bedre fradrag for kørsel, forhøjelse af dagplejernes fradrag. En del er lykkedes, og andet mosler vi fortsat på med.

Læs også: Klumme: Vi vil se handling på borgen – nu

I skrivende stund har statsministeren netop trykket på valgknappen, og i talen ved Folketingets åbning var mine ører især rettet mod økonomi til fremtidens velfærd bredt set og til de konkrete løsninger, der skal findes, så vi løser udfordringen med mangel på arbejdskraft, klimakrisen og den økonomiske krise.

Vi skal fortsat gøre alt for at satse på et velfærdssamfund, der giver børn den bedste start i livet, hjælper syge borgere, giver lige adgang til sundhed og sikrer en værdig alderdom. Og ikke mindst skal vi have genskabt en offentlig sektor med ordentlige arbejdsvilkår, så man med sin faglighed lykkes med kerneopgaven.

FOAs mange faggrupper leverer hver eneste dag et vigtigt bidrag til velfærden. Vi gør alt for at synliggøre det. Hvem I er, hvad I kan, og hvorfor det er vigtigt at anerkende værdien. Jeg var derfor særligt glad for at høre statsministeren lægge op til, at der skal forhandles en helhedsplan og ikke mindst, at en del af den plan også handler om løn og arbejdsvilkår.

Jeg er sikker på, at et flertal af borgerne i dette land vil støtte et solidt velfærdssamfund og støtte, at FOAs medlemmer (sammen med andre) skal have ordentlige vilkår til at levere velfærden.

Klummen er bragt i den trykte udgave af Fagbladet FOA.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev