Annonce

Social- og sundhedshjælper Catharina Hansens står i sin uniform

Tema: Vejen til mit fag

Tidligere bankdame: ”Jeg ville have kontakt til mennesker”


52-årige Catharina Hansen, arbejdede i 13 år i en bank. Før det har hendes titler været mange. Nu har hun fundet sin plads i ældreplejen i Faaborg-Midtfyn Kommune. Her er hendes historie fortalt til Fagbladet FOA.

Annonce

Catharina Hansen har arbejdet som både fiskehandler og bankuddannet, inden hun fandt vej til sit nuværende arbejde i sundhedsvæsenet.  Heidi Lundsgaard

Af Sofie Janerka
Journalist

Annonce

”Efter 13 år i en bank skulle der omstruktureres, så vi ikke længere ville have direkte kontakt med kunderne. Så gav det ikke længere mening for mig. Derfor har jeg valgt at skifte branche og har uddannet mig til social- og sundhedshjælper. Det er i kontakten med mennesker, at jeg trives og får energi. Sådan har det altid været i mit arbejdsliv. Også da jeg stod og råbte på Fisketorvet for at sælge fisk, eller da jeg som helt ung passede mine bedsteforældre. Kundekontakten eller nu borgerkontakten er det afgørende. Og så kan jeg lide at finde løsninger og muligheder, som hjælper dem, jeg arbejder med. 

Jeg elsker at finde på aktiviteter til de ældre. Banko eksempelvis – eller støve et klaver op, så vi kan lave en sangaften. Det gør en forskel for de ældre, men bestemt også for mig. Der skal være plads til lidt fri tænkning og snak. For det er de der små ekstra ting, der giver arbejdsglæde. Og selvom jeg tjener en del mindre nu, har det en positiv effekt på mit familieliv. Nu arbejder jeg kun i dagvagt, hvilket betyder, at jeg altid er hjemme klokken 15. Da jeg var i banken, var jeg typisk først hjemme til spisetid. 

Faget burde anerkendes mere

Det er fantastisk at arbejde med de ældre, se deres øjne lyse op og høre deres livsfortællinger. Men jeg synes, at faget burde anerkendes mere. Man kunne godt lære af bankverdenen og tænke i goder for at tiltrække og holde på de ansatte i plejesektoren. Det kunne være gode sko, 50 procent på et fitnessabonnement, eller som da vores leder satte en lille påskekurv ind til os som anerkendelse. Det er faktisk lidt, der skal til.”

Catharina Hansens CV

2021: Social- og sundhedshjælper i ældreplejen i Faaborg-Midtfyn Kommune
2007: Bankuddannet – sagde op i 2020
1992: Kontoruddannet. Har arbejdet som speditør, solgt fisk på Fisketorvet og været HT-guide på Rådhuspladsen. 
+

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev