Annonce

sektorformand Torben Hollmann foto malte kristiansen

Debat 

Klumme: FOA vil kæmpe for nye løsninger


Sektorformand for Social- og Sundhedssektoren, Torben Hollmann, udtrykker i denne klumme begejstring for det forestående arbejde i Robusthedskommisionen, som skal sikre bedre sammenhæng i sundhedssektoren. 

Annonce

Pladsen i robusthedskommissionen er en unik mulighed for at være med til at skabe de bedst mulige rammer for fremtidens sundhedsvæsen, skriver Torben Hollmann i denne klumme.  Malte Kristiansen

Af Torben Hollmann
Sektorformand

Annonce

Der skal nytænkning og grundlæggende ændringer til, hvis vi fremover skal have et sundhedsvæsen af høj kvalitet. Det er ikke nok at afsætte flere penge år efter år og håbe på, at problemerne bliver løst, når problemet ligger i den måde, hele området er organiseret på. Den erkendelse er politikerne på Christiansborg også nået frem til og har nedsat Robusthedskommissionen, som netop skal undersøge nye løsninger i sundhedsvæsnet.

FOA kommer til at sidde med i kommissionen, og her vil jeg arbejde hårdt for, at vi tager et kritisk blik på, hvordan opgaverne organiseres, og de faglige kompetencer bliver udnyttet. Fokus skal være på, hvordan patienter får den bedst mulige behandling ved at udnytte fagligheden hos medarbejderne bedst.

Mange opgaver, som i dag løses af sygeplejersker, kan lige så godt løses af social- og sundhedsassistenter. På samme måde er der opgaver, som nu løses af social- og sundhedsassistenter, som kan løses af serviceassistenter. Det giver mening at gentænke organiseringen – både i forhold til at udnytte lønkronerne bedst, men også skabe meningsfulde arbejdsopgaver, hvor medarbejderne får lov at bruge den faglighed, de har i samarbejde med andre faggrupper.

Pladsen i Robusthedskommissionen er en unik mulighed for at være med til at skabe de bedst mulige rammer for fremtidens sundhedsvæsen. Det kræver, at alle parter vil tage ansvar. Det ansvar er jeg klar til at tage. For vi kan ikke fortsætte på den måde, sundhedsvæsnet bliver organiseret på i dag.

Denne klumme er også bragt i den trykte udgave af Fagbladet FOA.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev