Kevin Thor fylder papiret med gode argumenter. ”Stigende pædagogisk ansvar bør blive aflønnet” og ”viden og erfaring fortjener flere løntrin” er hans to vigtigste pointer.
Sammen med omkring 65 kolleger er han til medlemsmøde hos PMF 1, den lokale FOA-afdeling, der organiserer pædagogmedhjælperne i blandt andet Hvidovre.
På mødet udfylder de hver især et skema til lønforhandling med deres argumenter for, hvor netop de bør få mere i lokalløn. Skemaerne skal danne udgangspunkt for nye forhandlinger mellem den lokale FOA-afdeling og kommunen.
”Kerneopgaven for pædagogmedhjælpere har udviklet sig rigtig meget de seneste ti år, men lønnen er på ingen måde fulgt med. Og det skal vi have gjort noget ved. Vi taler så meget om rekruttering og fastholdelse, men helt ærligt: vi får jo ikke dem, vi har brug for, når lønnen ikke følger med,” siger afdelingsformand Marianne Dyrby.
Flere af de fremmødte har aldrig fået del af kommunens lokallønsmidler, fortæller afdelingsformanden.
"Og det er selvom, de har været ansat i mange år og trækker et stort læs. De fortjener i særlig grad et løft," siger Marianne Dyrby.
Nu må kommunen op med flere penge, siger afdelingsformand i PMF 1 Marianne Dyrby.
Anna Cathrine Leth Christiansen
”Hold nu op, mand”
Kommunens løndata er nedslående løsning for de fremmødte. Sammenlignet med 2011 får kommunens pædagogmedhjælpere nemlig i gennemsnit 69 kroner mindre hver måned i lokale løntillæg.
Kommunens løndata er nedslående løsning for de fremmødte. Sammenlignet med 2011 får kommunens pædagogmedhjælpere nemlig i gennemsnit 69 kroner mindre hver måned i lokale løntillæg.
Social- og sundhedshjælpere, en anden af kommunens lavest lønnede grupper, får 130 kroner mindre.
29-årige Kevin Thor reagerer med mismod, da han ser tallene.
”Hold nu op, mand. Så får man virkelig en følelse af at være hjælpeløs og føle sig lidt til grin,” siger pædagogmedhjælperen, der også er tillidsrepræsentant og arbejder i SFO.
Kevin Thor fortæller, at de pædagogiske medarbejdere er under hårdt pres. Hvis der bare kommer én sygemelding, så vælter korthuset, siger han.
Slut med at være ’flink’
Kevin Thor har selv arbejdet i faget de seneste knap ti år, men har svært ved at se, hvorfor andre skulle vælge faget, når kommunen ikke honorerer det stigende ansvar.
”Vi løber hurtigere, end vi nogensinde har gjort. Så vi fortjener helt klart mere i det her spil om lønkroner, end vi får,” siger han.
Marianne Dyrby kalder det trist, at de højtlønnede chefer har fået markant mere, mens de lavest lønnede ligefrem har mistet lokale lønkroner.
”De er i virkeligheden de allervigtigste for kommunen. Det er dem, som har med børn og ældre at gøre. Men det tyder ikke på, at det er sådan, kommunen ser det, og det skal vi have lavet om på,” siger Marianne Dyrby og understreger, at det fra FOAs side nu er slut med at være ’flink’.
”Vi har troet på det, når lederen har sagt, at der ikke er noget at forhandle om. Der har vi været for flinke og accepteret det, men det gør vi ikke længere. Nu må de op med nogle penge,” slår Marianne Dyrby fast.
Pædagogmedhjælpere i Hvidover skriver deres argumenter for, hvorfor de fortjener mere i lokalløn.
Anna Cathrine Leth Christiansen
Borgmester: Vigtigt, at medarbejderne føler sig anerkendt
I Hvidovre Kommune forstår borgmester Anders Wolf Andresen (SF) godt, hvis de lavest lønnede er utilfredse. Han afviser ikke, at der skal mere i lønposen til de grupper.
”Jeg tror da absolut, at lønposen er noget, vi skal tale om fremadrettet for at være en mere attraktiv kommune sammen med en række andre ting,” siger borgmesteren.