Annonce

Portrætbillede af Mona Striib

Debat 

Klumme: Det er nu, løfterne skal indfries


Den farligste og nærmest direkte vej til ingen indflydelse er at svække vores sammenhold, advarer formand Mona Striib. 

Annonce

Lad os tage kampene sammen – det er vigtigt for vores evne til at nå resultater, skriver formand Mona Striib i denne klumme. Malte Kristiansen

Af Mona Striib
Formand

Annonce

Det nye folketingsår har sat rammen for, hvor vi som FOA skal påvirke og råbe højt på medlemmernes vegne.

Vi forventer, at en ny velfærdslov sikrer, at der ikke igen skal spares og effektiviseres, men vi vil mere end det. Det er nu, løfterne om at slippe kontrollen og give medarbejderne lov til at bruge deres faglige dømmekraft skal indfries. Det er nu, der skal skrues op for uddannelse og efteruddannelse, og det er nu, at der skal flere hænder til, og arbejdsmiljøet skal forbedres.

Vi har indgået masser af aftaler, og det haster altså med at få dem rullet ud, så det kan mærkes på arbejdspladserne.

FOA har i 2020 og 2021 haft fokus på at bidrage til at forebygge og håndtere forråelse og omsorgstræthed på alle FOAs arbejdsområder. Derfor inviterer vi nu til webinarer med Dorthe Birkmose. De afholdes 24. november og 7. december, hold øje med invitationen.

Væksten buldrer derudad, og kampen om faglært arbejdskraft er i fuld gang. Mange arbejdspladser har efter sommerperioden meldt ind, at de ikke har kunnet skaffe vikarer til dækning af ferie og sygdom. Det har skabt et voldsomt pres på et i forvejen presset område. Det har givet vrede, frustrationer og en skarp tone i debatten på Facebook.

Løsningen er dialog og at stå sammen. Den farligste og nærmest direkte vej til ingen indflydelse er at svække vores sammenhold. At melde sig ud eller at være ligeglad med, om kollegerne står udenfor den overenskomstbærende organisation, det fører ikke til resultater. Vi har et fantastisk stærkt netværk, hvis vi forstår at bruge det. Tillids-, arbejdsmiljø- og medrepræsentanter, lokale afdelinger og et forbund, der samler trådene, rejser sager og påvirker politisk. Lad os tage kampene sammen – det er vigtigt for vores evne til at nå resultater.

Og så er lønstrukturkomiteen langt om længe nedsat – det bliver et vigtigt arbejde hen mod målet om mere retfærdig løndannelse og mindre ulighed i løn.

Klummen er bragt i den trykte udgave af Fagbladet FOA.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev