Annonce

Portrætbillede af Pia Heidi Nielsen

Debat 

Klumme: Madordninger er en god investering


Vigtigheden af det fælles måltid, navnlig for de små, kan slet ikke overvurderes, skriver sektorformand Pia Nielsen.

Annonce

Maddagen er en oplagt mulighed for at vise vores vigtige arbejde som køkkenprofessionelle, skriver sektorformand Pia Nielsen. Malte Kristiansen

Af Pia Nielsen
Sektorformand

Annonce

Et måltid er for de fleste et udtryk for fællesskab. Det er noget, vi er sammen om. Det handler ikke kun om sundhed og ernæring. Det handler også om kultur og et socialt samvær. For børn er måltidet et sted, hvor de lærer at være sammen og vise hensyn, men også lærer nye ting at kende, og smager andre ting, end de er vant til.

Vigtigheden af det fælles måltid, navnlig for de små, kan slet ikke overvurderes. Det er også derfor, FOA sammen med Kost og Ernæringsforbundet og institutioner landet over hvert år afholder Maddag, hvor vi sammen fejrer fordelene ved madordninger i daginstitutioner.

Op til 70 procent af børns energibehov dækkes i løbet af dagen i daginstitution. Madordninger er forældrenes garanti for måltider, der både er varierede og i overensstemmelse med de officielle kostråd.

Maddagen er en oplagt mulighed for at vise vores vigtige arbejde som køkkenprofessionelle og fordelene ved madordninger og værdien af det fælles måltid. Sunde madvaner grundlægges i barndommen, og vil vi skabe sunde madvaner og udligne sociale forskelle, så skal der være madordninger i alle daginstitutioner, hvor børnene får vellavet og sund mad hver dag. Det er både enkelt og en rigtig god investering.

I år er Maddagen torsdag 16. september, og det overordnede tema, der skal begejstre børnenes og det pædagogiske personales smagsløg, er sild. Velbekomme.

Klummen er bragt i den trykte udgave af Fagbladet FOA.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev