Annonce

Portrætbillede af Mona Striib

Debat 

Klumme: Et glohedt efterår


Særligt i krisetider må der være fokus på at løfte fra bunden, skriver FOA-formand Mona Striib.

Annonce

Vi har brug for et stærkt fællesskab - både nu og i årene fremover. Malte Kristiansen

Af Mona Striib
Formand

Annonce

Mens jeg sidder ved tasterne, er vi midt i forhandlinger mellem alle offentligt ansattes organisationer om det kommende OK21-forløb. Mange interesser skal samles, og det knager i fugerne – så meget, at det kan være vanskeligt at få øje på viljen til at nå nye landvindinger, hvor vi bakker hinanden op.

Vi gør vores bedste for at nå i mål, og det er vigtigt at huske på sætningen: ’Hvis solidaritet kun er til, hvis man selv får noget ud af det, så er solidariteten død’. For FOA handler det om at få sat retning på mindre ulighedsskabende løndannelse, at lytte til andre
organisationers udfordringer og hjælpe med at løfte alt det, vi kan. Særligt i krisetider må der være fokus på at løfte fra bunden.

Læs også: OK21: Sidste store forlig på plads – så meget stiger lønnen i regionerne

Efteråret er også glohedt på andre områder. Vi er stadig midt i en sundhedskrise, og desværre ved vi nu, at mange oplever senfølgeskader efter sygdom med covid-19. Derfor har vi krævet en national handleplan, så alle kommer i behandling og rehabilitering
i forhold til senfølgeskader. Husk at anmelde det som en arbejdsskade, selvom dit sygdomsforløb har været mildt.

Vi håber, at der uddannes nok til, at alle kan blive testet så tæt på arbejdspladsen som muligt. Som I måske har hørt, er vi gået i arbejdsretten, fordi vi ikke vil acceptere, at påbud om test ikke betragtes som arbejdstid.

Udover OK21 og corona har vi travlt med at forberede ældretopmøde og presse på, for at der er midler nok til ordentlige normeringer på alle arbejdsområder. Vi forhandler desuden om praktikpladser, fuldtidsstillinger, uddannelse og arbejdsmiljø.

Kære medlemmer, der er meget, vi skal stå sammen om. Vi har brug for et stærkt fællesskab – både nu og i årene fremover. Er alle på din arbejdsplads med i fællesskabet?

Pas godt på jer selv.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev