Annonce

sosu-underviser Jennie Nielsen foto: Heidi Lundsgaard

Tema: Vejen til mit fag

Fra ufaglært til årets underviser: Ingen skal føle sig dumme

I gymnasiet lagde Jennie Nielsens lærer ikke skjul på, at hun synes, Jennie Nielsen var dum. Siden er 39-årige Jennie Nielsen blevet kåret som årets bedste erhvervsskoleunderviser. Her fortæller hun om sin vej.

Annonce

Det var som sommerferieafløser, at Jennie Nielsen i sin tid fandt vejen ind i faget. Nu har den 39-årige Jennie Nielsen som lærer på SOSU-Fyn netop modtaget Politikens Undervisningspris i Erhvervsskolekategorien. På billedet har hendes elever på små sedler skrevet, hvad de sætter pris på ved Jennie som lærer. Heidi Lundsgaard

Af Cecilie Uhre
Journalist

Annonce

Da jeg gik i gymnasiet, fik jeg 03 til min latineksamen, og min lærer sagde; ’Jeg vidste godt, du var dum Jennie, men jeg vidste ikke, at du var så dum.’ Mit mantra har lige siden været, at ingen skal føle sig dumme. 

Jeg troede, jeg skulle være fotograf eller skolelærer, men så fik jeg sommerferiejob som ufaglært i hjemmeplejen på Langeland. Det var enormt givende at arbejde med mennesker. For første gang følte jeg, at jeg havde fundet min hylde. 

Jeg arbejde syv år på et bosted i Odense, og tog en efteruddannelse i neuropædagogik. 
En dag fik jeg et opkald fra et psykiatrisk botilbud i Odense Kommune. De tilbød mig et job. Det var helt vildt at blive headhuntet.

I psykiatrien var der en kvinde. Hun havde ikke været udenfor sin dør i et år. Hun var paranoid skizofren. Jeg prøvede at få hende med ud mange gange, men hun stoppede altid ved døren. Foran døren havde hun en sort dørmåtte. En dag flyttede jeg måtten. Og så gik hun ud. 

Jeg elskede at være i psykiatrien. Jeg kan godt lide at lykkes med at forstå folk, som andre ikke kan forstå.

Men efter fire år ville jeg prøve noget nyt. Min krop havde været i konstant beredskab i psykiatrien. Og jeg ville gerne arbejde mere elevrettet. 

Jeg havde siden min tid på botilbuddet været praktikantvejleder, og jeg kunne vildt godt lide at se de fremskridt, jeg var med til at skabe hos eleverne. Så jeg søgte et undervisningsjob hos SOSU-Fyn. Der startede jeg i 2018.
 
Jeg plejer at sige til eleverne, at hver gang de har en succesoplevelse, skal de rulle den i glimmer og sætte den op på deres indre kaminhylde og kigge op på den, når de oplever noget udfordrende. Mange af dem har jo igennem deres skolegang altid fået at vide, at de ikke kan noget.”

Jennies CV

2018: Underviser på SOSU-Fyn
2013-2017: Psykiatrisk bosted, Tornbjerggård
2007-2013: Bostedet Svovlhatten
2011: Specialpædagogisk efteruddannelse i neuropædagogik
2004: Uddannet social- og sundhedsassistent i Svendborg
2001: Sproglig student

+

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev