Annonce

Tema: Coronavirus

Smittet sosu bag appel på ministers Facebookside: Pas nu på!


Camilla Kampmann Christensen er til daglig social- og sundhedsassistent på et coronaafsnit, men er nu selv blevet smittet. I dag sendte hun et opråb ud til alle om, at vi skal blive ved med at holde afstand og vaske hænder. 

Annonce

Camilla Kampmann Christensen synes, hendes opråb er blevet modtaget godt. Folk har ønsket hende god bedring og sagt tak til personalet for deres indsats. Privatfoto

Af Cecilie Uhre
Journalist

Annonce

"Når mine kolleger og jeg har sagt ja til at trække i overtræksdragten, bære briller og handsker på arbejde, er det fordi vi ved, at vi, ligesom i andre lande, risikerer at komme i akut mangel på sundhedspersonale. Derfor går vi på arbejde med livet som indsats."

Sådan lyder det i dag i et opslag på socialminister Astrid Krag (S) Facebookside, men det er ikke ministeren selv, der har forfattet indholdet. Ordene kommer fra social- og sundhedsassistent Camilla Kampmann Christensen, som har lånt Astrid Krags profil til at sende en bøn til alle danskere.

"Bliv ved at være tålmodige. Holde afstand. Blive hjemme, så vidt det er muligt. Blive ved med at vaske hænder og spritte af," lyder appellen fra Camilla Kampmann Christensen, som overfor Fagbladet FOA uddyber sin bøn således:

Læs også: Coronakrisen kræver ekstra håndvask: Sådan passer du på hænderne

”Jeg synes, det er vigtigt, at folk bliver ved med at overholde de retningslinjer, der er blevet sat, selvom de kan være forvirrende. De sidste par gange, jeg har været nede at handle, har jeg oplevet at flere slækker på retningslinjerne. Folk tager ud i offentligheden som om corona er overstået. Det er vigtigt, at alle stadig tager ansvar." 


Milde symptomer

Camilla Kampmann Christensen arbejder på Slagelse Sygehus og er i disse kriseuger tilknyttet coronaafsnittet. Men i disse dage er der langt mellem både vagter og indkøbsture. Siden mandag har hun nemlig været sygemeldt. Smittet med corona.

Lige nu har jeg milde symptomer, men jeg kan ikke lade være med at tænke på, at jeg kan blive mere dårlig. Og hvis jeg bliver mere dårlig, hvad har det så af betydning for mig som mor. Det er allerede ret svært at forklare vores 2-årige datter, at hun ikke må klatre rundt på mig,” siger hun.

I forbindelse med coronakrisen oplever hun ikke, at hverdagen på sygehuset har ændret sig så meget ud over de ekstra forholdsregler, som medarbejderne nu skal tage.
 
Men de patienter, der ligger på coronaafsnittet, kan meget hurtigt blive meget syge og derfor, skal der tjekkes meget op på dem.
 
”Og så har jeg har oplevet, at vi ikke havde plads til en patient på intensiv, så vi måtte behandle på afdelingen. Det fungerede indtil om morgenen, hvor der var mulighed for at rykke patienten,” siger Camilla Kampmann Christensen, der er mest bange for, at det manglende ansvar blandt folk kan resultere i, at sygehusene ikke kan følge med.
 
”Det kan være, at de patienter, der bliver rigtigt dårlige og har brug for behandling, ikke kan få det, fordi der ikke er kapacitet til behandling, hverken plads- udstyr-, eller personalemæssigt,” siger hun.

Astrid Krag: God bedring

Camilla Kampmann Christensen har fået mange positive reaktioner på sit opslag på Astrid Krags Facebookside. Også fra ministeren selv. 

"Tanker og kæmpe tak til alle, der arbejder i frontlinjen lige nu med COVID 19-smittede," skriver Astrid Krag - som også ønsker 'god bedring' til Camilla Kampmann Christensen. 

Læs hele Camilla Kampmann Christensens appel her

Mit navn er Camilla. Jeg har fået lov at låne Astrid Krags profil. For jeg har en bøn til jer allesammen.

Jeg arbejder som social- og sundhedsassistent på coronaafsnittet på Slagelse Sygehus. Her plejer jeg patienterne, og måler deres værdier flere gange på en vagt.

Billedet her er fra den nattevagt jeg havde forleden, hvor jeg skulle overvåge en ældre coronasmittet dame med demens. Fra 23-07 skulle jeg sikre, at hun ikke pillede sine slanger ud fra næsen, gik sin vej eller gjorde andet, der kunne være fatalt for hendes helbred.

Det blev min sidste vagt i en periode, for mandag morgen begyndte jeg selv at hoste og få ondt halsen. Tirsdag morgen kom testresultatet, som konstaterede mig positiv for covid-19.

Det er egentlig ikke fordi, det kommer som et stort chok. For siden jeg meldte mig klar til at stå i front i kampen mod coronavirus, har jeg vidst, at risikoen for selv at blive smittet var stor. Alligevel føles det som et hårdt slag selv at være ramt. Selv at mærke et øget pres på lungerne. Selv at mærke en mental usikkerhed over for fremtiden. 

Når mine kollegaer og jeg har sagt ja til at trække i overtræksdragten, bære briller og handsker på arbejde, er det fordi vi ved, at vi, ligesom i andre lande, risikerer at komme i akut mangel på sundhedspersonale. Derfor går vi på arbejde med eget helbred som indsats. Der er mange patienter med svagt helbred, som kræver tæt opsyn, og jeg har med egne øjne set, at de lynhurtigt kan blive meget dårlige. De har brug for os.

Derfor min bøn til jer allesammen. Bliv ved at være tålmodige. Holde afstand. Blive hjemme, så vidt det er muligt. Ikke samles i grupper. Blive ved med at vaske hænder og spritte af. Virus er her i den grad stadig, og selvom vi allesammen har været dygtige til at få den lagt ned, kan den på ingen tid blusse op igen.

Vi skal blive ved med at passe på hinanden  
Tak fordi du læste med. 

Kærlig hilsen,
Camilla

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev