Annonce

Tema: Coronavirus

Coronakrisen kræver ekstra håndvask: Sådan passer du på hænderne


Et af de vigtigste våben mod corona er god håndhygiejne. Men den gentagende skrubben er ikke godt for din hud. Her er tre gode råd til at passe på dine hænder.

Annonce

Husk at bruge håndcreme så ofte som muligt og helst efter hver håndvask. Colourbox

Af Cecilie Uhre
Journalist

Annonce

Coronakrisen har skabt øget fokus på håndvask. Og selvom det fokus i stort omfang er godt, er der også en risiko forbundet med meget vask af hænder. 
 
Jeanne Duus Johansen, der er centerleder på Videncenter For Allergi, fortæller at håndvask påvirker hudens modstandskraft: jo flere håndvaske des større risiko for eksem og tør hud. 
 
”Når du vasker hænder, affedter du huden og gør den sårbar. Det kan starte som meget tør hud, der slår sprækker og bliver rød, men ende som eksem, ” siger hun. 
 
Har man knopper og rødme på hænderne er det tegn på håndeksem, som skal behandles. I værste fald kan håndeksemen ende med at blive et kronisk problem, der kan have stor betydning i nogle fag. 
 

Læs også: Rengøringsfaglige kompetencer i høj kurs

Her er Jeanne Duus Johansens tre råd til at redde dine hænder fra eksem og voldsom tørhed. 
 

1. Brug håndcreme 

Den gentagne vask af hænder, som er nødvendig i kampen mod corona, er med til at affedte huden. Men en fed håndcreme kan kompensere. Jeanne Duus Johansen anbefaler, at man bruger en fugtighedscreme på 70%, og helst smører sine hænder efter hver vask, hvis muligt. 
 

2. Brug handsker

For at skåne hænderne mod for megen vand og sæbe, kan du med fordel bruge handsker til de opgaver, der tillader det. 

3. Tænk over din hobby 

Jeanne Duus Johansen lægger vægt på, at det er vigtigt at huske, at hænderne ikke mærker forskel på det vand og sæbe, man giver dem, når man er på arbejde, og når man bare holder fri og dyrker sin hobby. 

Derfor er det vigtigt at tænke over, hvad du udsætter dine hænder for i din fritid. Kan du eksempelvis godt lide at bage, er dine hænder også i kontakt med vand, der igen er med til at gøre hænderne ekstra sårbare. 
 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev