Annonce

Praktik 2023: Fagbladet FOA dækker velfærdens vigtigste spørgsmål. Vil du være med?


Bliv Fagbladet FOAs næste journalistpraktikant 

Annonce

Annonce

Mød Fagbladet FOAs redaktion i samtaleugen  Fotocollage: Maja Line Honoré og May Buhr

Fagbladet FOA skriver om det vigtigste i vores velfærdsstat: Om de medarbejdere, der passer vores børn, plejer vores ældre, kører vores ambulancer og gør rent, når alle andre er gået hjem. Det er deres arbejdsvilkår og arbejdsmiljø, deres stress, løn og arbejdsglæde, du kommer til at skrive om som praktikant på Fagbladet FOA. 

Så hvis du har lyst til at påvirke velfærdsdebatten med din journalistik, er engageret, iderig og ambitiøs, er det måske dig, vi leder efter som ny journalistpraktikant på Fagbladet FOA.

Se vores praktikopslag her! 

Læs også: Fagbladet FOA vinder journalistpris

 Hos os lærer du det journalistiske håndværk, så det sidder på rygraden. Du kommer til at skrive hurtige nyheder og fængende reportager, blive god til at guide læserne i kompliceret stof, du kommer til at søge om aktindsigt og til at konfrontere magthaverne. Du kommer altså hele vejen rundt i journalistikken og dens genrer, når du viser konsekvenserne af de politiske beslutninger, der bliver truffet på Christiansborg ved at tale med dem, der skal leve med dem.

Har du lysten, kan du også prøve kræfter med at lave video, pressearbejde og indhold til sociale medier. Og har du ideerne, kan du få indflydelse i udviklingen af Fagbladet FOAs nyhedssite, nyhedsbreve og den nyligt lancerede podcast 'Færdigt Arbejde', da Fagbladet FOA lige nu står i en spændende omstilling fra print til udelukkende at udkomme digitalt i 2025.

Del af et hold

Som praktikant på Fagbladet FOA får du fast base på redaktionen. Samtidig bliver du del af et større miljø med i alt 33 dygtige og hjælpsomme kolleger i FOAs kommunikationsafdeling. Her arbejder vi med alt lige fra foto og sociale medier over presse til grafisk design. 

Vi er seriøse og ambitiøse – og elsker at have det sjovt undervejs. Vi vægter sammenhold og sparring og går op i, at du får dine ideer i spil. Du får grundig feedback, interessante læringsdage og hjælp til at forløse det, DU vil med din journalistik.

Læs også: Emma Holten: ”Det går ud over kvinders løn, at økonomer ikke kan beregne værdien af omsorg”

 
På Fagbladet FOA kan du også få erfaring fra den anden side af bordet ved at være nogle måneder i FOAs presseafdeling eller ved at arbejde organisatorisk med sociale medier i FOAs SoMe-team. Vi sætter os sammen i begyndelsen af dit praktikforløb og taler om, hvad du gerne vil i løbet af de seks, 12 eller 18 måneder, du er hos os. 

Selve søgningen: Det praktiske

Praktikmesse: Du kan selvfølgelig møde os på praktikmessen i Odense den 18. april, hvor praktikantvejleder Malin Schmidt og to af vores søde og dygtige praktikanter, Alexander Pilgaard Kjær og Stine Andersen Kriger vil svare på (næsten) alle dine spørgsmål. 

Se vores praktikopslag her! 

Samtaler: Vi glæder os til at møde dig i samtaleugen mandag 24. april til torsdag 30. april.

Søg os på praktikmatch og book en tid til samtale og rundvisning på redaktionen med chefredaktør Gitte Hejberg og praktikantvejleder Malin Schmidt på masch@foa.dk eller 31 23 55 31. Du kan også altid ringe eller skrive, så finder vi ud af det:)

Har du spørgsmål? Hvis du overvejer, hvordan det mon er at være i praktik på Fagbladet FOA, så tøv ikke med at ringe eller skrive til Malin Schmidt på ovenstående eller til vores tre fremragende praktikanter Alexander Pilgaard Kjær på 31633639, Stine Andersen Kriger på 29 90 17 38 eller Laura Marie Rasmussen på 31 15 50 82.

+

Vi søger to-tre praktikanter

Du bliver del af et praktikantmiljø, der består af i alt tre praktikanter. Nogle gange har Fagbladet FOA to journalistpraktikanter og én fotojournalistpraktikant, andre gange består holdet af tre journalistpraktikanter. 

Men uafhængig af konstellationen hænger praktikanterne tæt sammen både fagligt og socialt og går gerne ud sammen, når fredagens deadline er overstået. Vi søger i alt to til tre nye journalistpraktikanter, der kan starte 1. august 2023. 

Du kan altid ringe eller skrive, hvis du vil møde os eller har spørgsmål:

Chefredaktør Gitte Hejberg på 24826750 eller gith@foa.dk
Praktikantvejleder Malin Schmidt på 31235531 eller masch@foa.dk

Vi glæder os til at møde dig!

Forsider af Fagbladet FOA nr. 1/2022.

Det siger vores praktikanter ...

”Først og fremmest er Fagbladet FOA en sindssygt god arbejdsplads, når det kommer til arbejdsmiljøet. Det er præget af en afslappet stemning, hvor det seriøse arbejde er kombineret med grin og hygge. Og når man arbejder, opmuntrer kollegaerne én. De hjælper på vej og roser, når man får en god idé eller har skrevet en banger af en artikel!

Når det gælder ideer til historier, må og kan man det meste. Om det er en særlig artikelgenre, en video eller en idé til podcast – alt er muligt, og jeg mindes ikke selv nogensinde at have fået nej. Man kan også forvente masser af muligheder, når det kommer til interviews. Hvis det giver mening at lave et interview med Tobias Rahim, får du lov – og det er DIG, der skal lave det. Enhver idé, der giver mening, bliver modtaget glædeligt, og der står altid en masse klar til at hjælp på vej, hvis man har brug for hjælp til at føre ideen ud i virkeligheden.”
- Stine Andersen Kriger, journalistpraktikant fra SDU

”Som praktikant på Fagbladet FOA bliver du en del af redaktionen på fuldstændig lige fod med alle dine søde og dygtige kolleger. Du indgår i både den daglige dækning af den danske velfærdsstat, dens udfordringer og ikke mindst de løsninger, der skal findes. Samtidig har du muligheden for at være mere undersøgende via aktindsigter, hvor du dykker ned i tal og tendenser over en længere periode og kan være med til at sætte en dagsorden. Hos Fagbladet FOA får du lov til at lave det, du synes er sjovt. Intet er for småt. Intet er for stort.

Har du en spæd idé til en historie, er dine kolleger gavmilde med sparring, og selv hvis du i en kortere periode er idéforladt, bliver du fodret med idéer af dine kolleger. Sparringen og feedbacken fylder en del her på redaktionen – både i det daglige hen over skrivebordene og ved den ugentlige feedback med vores dygtige praktikantvejleder.

Hos Fagbladet FOA skriver du om og til mennesker, der ofte ikke har en stemme i debatten – dem, der passer vores børn og vores ældre, kører ambulancer og redder liv samt mange, mange flere. Og dét i en tid, hvor alle dem, der bestemmer noget, skriger efter flere af netop de mennesker.”
- Alexander Pilgaard Kjær, journalistpraktikant fra SDU 

På Fagbladet FOA får jeg både mulighed for at skrive hurtigere og kortere artikler til særligt nettet, men jeg har også mulighed for at beskæftige mig længere tid med et emne – og skrive en artikelserie til eksempelvis vores trykte fagblad. 

Vores emner og interesser spænder bredt, og vi skriver både om dagsaktuelle emner og tungere arbejdsmarkedspolitiske emner. Jeg har både skrevet om fejl og klager i ældreplejen, fleksibel arbejdstid og værdig død. Det eneste det kræver er bare, at man har en god idé. 😊
- Laura Marie Rasmussen, journalistpraktikant fra RUC 

Mød flere af vores tidligere journalistpraktikanter i folderen her. 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev