Annonce

Social- og sundhedshjælper Pia Frandsen

Tema: Coronavirus

Dagens coronahelt


Pia Frandsen, 61 år, social- og sundhedshjælper, hjemmeplejen i Holbæk Kommune.

Annonce

"Lige præcis jer har vi brug for mere end nogensinde i den kommende tid." - Statsminister Mette Frederiksen, 11. marts 2020 Privatfoto

Af Joachim Ploug Hansen
Journalist

Annonce

Da jeg så pressemødet i går aftes, må jeg indrømme, at jeg blev forskrækket. Det var på en måde uvirkeligt. Men samtidig er det også godt, at regeringen tager de her forholdsregler nu.

 

Læs også: Det betyder nedlukning af Danmark for dig

Min arbejdsdag har været så stille og rolig, som den nu kan blive. Vi går ikke i panik. Og vi skal heller ikke udstråle panik over for vores borgere, selvom jeg da spekulerer på, om jeg selv bliver smittet – og smitter dem.

 

Min oplevelse har været, at de generelt tager det i stiv arm, selvom nogle har spurgt om, hvorfor vi for eksempel ikke bruger mundbind. Til det kan jeg sige, at vi skruer op for hygiejnen, og jeg forklarer og fortæller mine borgere, at det nok skal gå. Og at vi passer på dem. Jeg vil ikke kalde det at skrue op for omsorgsgenet, men vi skruer op for professionalismen.


Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev