Annonce

Mand i kortærmet t-shirt sidder med foldede hænder på bænk

Tema: Vejen til mit fag

Serviceleder: Jeg skal kunne tænke nyt

Kim Berlin, 59 år, har været var vidt omkring, før han blev teknisk serviceleder i Roskilde Kommune: smed, soldat, varmemester, selvstændig og pedel for utilpassede børn.

Annonce

"I dag forandrer alle arbejdspladser sig hele tiden, så vi skal kunne være i det ukendte. For mig handler det om at turde sig ja og komme ud af min komfortzone," siger teknisk serviceleder Kim Berlin. Iben Gad

Af Pernille Marott
Journalist

Annonce

“Som barn drømte jeg altid om at blive tøjdesigner. Men da jeg var 16 år, skaffede min stedfar mig en læreplads som smed.

Efter endt læretid kom jeg ind som soldat og kunne lide den form for disciplin og orden og endte med at blive befalingsmand, indtil min kontrakt udløb.

Og så stod jeg dér med en kæreste og uden arbejde – lige indtil jeg blev varmemester. Det var fedt. Jeg fik min håndværksmæssige baggrund i spil, fik frihed under ansvar og så var der en masse socialt i rollen. Lige mig! 

Social, kreativ og god håndværker 

En dag talte en kollega og jeg om at blive selvstændige. Det hørte vores chef uheldigvis, og vi blev bedt om at gå.

For mig betød det en ny levevej som selvstændig indenfor ejendomsservice i otte år med ansatte, evig jagt på kunder, meget administrativt arbejde og aldrig fri. 

Det blev for meget for min familie, så jeg søgte og fik jobbet som teknisk chef på Rådmandsgade Skole på Nørrebro i København. Her kunne jeg bruge mit håndværk, de sociale kompetencer og det kreative. Skulle vi lave en teaterforestilling, var jeg lydmester og scenetekniker.

De utilpassede børn kom til mig og tog del i min hverdag. Jeg troede, jeg skulle pensioneres herfra.

Sjovt at tænke nyt 

Det skulle jeg ikke. Efter 12 år betød en omorganisering, at min stilling forsvandt. Jeg søgte mod Roskilde og blev distriktsleder for 30 tekniske servicemedarbejdere.  
Det er en god arbejdsplads med kontakt til en masse relationer, der skal fungere.

Jeg nyder at være i dialog med så mange forskellige faggrupper. Det betyder, jeg skal kunne tænke nyt. Det skal man ikke være bange for. Det er det, der gør det sjovt. For mig handler det om at turde sige ja og komme ud af min komfortzone.

I dag forandrer alle arbejdspladser sig hele tiden, så vi skal kunne være i det ukendte.”

 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev