Annonce

En mand og en kvinde

Tema: Kongres 2019

Sosu-formand: Rekruttering giver både de største udfordringer og muligheder

Gå efter nye opgaver, når der er udfordringer med at rekruttere. Sådan lød opfordringen fra FOAs Social- og Sundhedssektorformand Torben Hollmann på tirsdagens årsmøde.

Annonce

Et arbejde for livet” blev vedtaget, og Torben Hollmann og Vinni Jakobsen blev genvalgt som henholdsvis formand og næstformand i Social- og Sundhedssektoren uden kampvalg. Malte Kristiansen

Af Mette Boysen
Nyhedsredaktør

Annonce

7.000 gange forsøgte kommunerne uden held at rekruttere sosu-personale i første halvår af 2019. Det viser tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen, som Torben Hollmann tirsdag refererede til i sin beretning på Social- og Sundhedssektorens årsmøde.

“En af de største udfordringer, vi står over for, er rekrutteringsudfordringen. Vi kan se, at vi skal bruge hver femte 16-årige for at uddanne 10.000 om året for at dække behovet,“ sagde han og nævnte, at et af de store problemer, er det alt for store frafald på uddannelserne.

“Vi skal have praktikforløb, der sikrer en ordentlig overgang fra skole til arbejdsplads. Og praktikvejlederne skal have tid og rum til at tage sig af eleverne,” sagde han. 

Nye muligheder

Men rekrutteringsudfordringer åbner også for nye muligheder, som han opfordrede medlemmerne til at gribe:

“Lige nu bliver vi hørt. Vi kan fortælle, hvor fedt et job, vi har. Der er ikke noget, der slår vores job. At være med til at give mennesker et ordentligt liv, er noget af det fineste, man kan lave,” sagde han og fortsatte:

“Vi skal presse på, og politikerne skal vide, at de skal spørge os, hvis de vil noget på ældreområdet.”

I dag udgør social- og sundhedspersonale 70 procent af de ansatte på det kommunale ældreområde.
 
“På de enkelte arbejdspladser skal vi byde ind på opgaver. Vi har de kompetencer, der skal til, så lad os da bruge dem. Vi ser borgeren fysisk, psykisk og socialt,” sagde Torben Hollmann. 

"Et arbejde for livet"

Rekruttering af flere kolleger var desuden det første punkt i det målprogram, årsmødet vedtog, at sektoren skal arbejde med fra 2019-2022. Målprogrammet hedder “Et arbejde for livet”, og 450 medlemmer er kommet med input til det.

Udover rekruttering indeholder målprogrammet emnerne: Fastholdelse, psykiatri, rette hænder til rette opgaver, karriereveje og efteruddannelsesmuligheder samt ældreområdet.

Målprogrammet blev vedtaget med stor opbakning.

Formandsskab valgt uden modkandidater

På årsmødet blev en ny bestyrelse valgt. Både formand Torben Hollmann og næstformand Vinni Jakobsen blev genvalgt uden modkandidater. 

Den øvrige bestyrelse består nu af: Hans Jørgensen, Janine Almy, Susanne Andersen, Jesper Hejlman Hermansen, Ann Søgaard, Marianne Brogaard Jensen, Jette Ohlsen og Tanja Nielsen. 

Som suppleanter blev Louise Brandstrup, Kaj Duvander og Sanne Johansen valgt.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev