Annonce

Sosu-hjælper MArie Sten står på en vej

Tema: FOA hjælper

Marie blev påkørt i hjemmeplejens bil


Kroniske smerter efter et trafikuheld betyder, at social- og sundhedshjælper Marie Sten ikke kommer til at arbejde igen. FOA hjælper hende med at få erstatning.

Annonce

”Mit mål var at komme tilbage til hjemmeplejen. Men det kunne jeg ikke klare,” fortæller Marie Sten, der siden et trafikuheld på arbejde i hjemmeplejen har fået hjælp af FOA til at sikre erstatning og søge om førtidspension. Niels Åge Skovbo

Af Anni Heiberg
Journalist

Annonce

Den 10. maj 2018 ændrede livet sig for social- og sundhedshjælper Marie Sten. Hun blev påkørt bagfra på vej til en borger i hjemmeplejens bil. Maries bil væltede vejskiltene og endte på marken. Benene kunne ikke bære hende, da hun rystende prøvede at stige ud.

Her et lille år senere står det klart for Marie Sten, at den dag for altid ændrede hendes liv. Hun måtte sygemelde sig fra Dybvad Ældrecenter i Nordjylland, og en arbejdsprøvning viste, at hun ikke har udsigt til nogensinde at komme tilbage på arbejdsmarkedet.

Læs også: Birthe faldt over en wire til et juletræ: Nu får hun millionerstatning

Med hjælp fra FOA Frederikshavn får Marie Sten i første omgang udbetalt en erstatning på 78.500 kroner fra modpartens forsikringsselskab. Derudover kører FOA nu en arbejdsskadesag, der skal afklare erstatning for erhvervsevnetab og varigt mén.

”Det var en bekendt, der sagde, jeg skulle gå til FOA, og det er jeg meget glad for. Jeg ved jo ingenting om det her, og jeg har slet ikke psyke til at stå for det selv,” siger Marie Sten.

Hun har haft socialrådgiver fra FOA Frederikshavn Else Marie Sørensen med til alle samtaler på arbejdspladsen.

”Else-Marie er også kommet hjem til mig flere gange, for jeg kan ikke selv køre bil mere,” fortæller Marie Sten.

Smerter hver dag

En MR-scanning viste, at Marie Sten havde pådraget sig en forstuvning og to diskusprolapser i nakken, og hendes hverdag er nu præget af hovedpine, smerter i nakke og skulder og en sovende fornemmelse i kinden.

”Jeg må lægge mig flere gange i løbet af dagen,” fortæller Marie, der også må overlade de huslige opgaver til sin mand.

Læs også: Retsordførere i oprør: Krænkende at sosu-eleven Line skal vente på erstatning

”Mit mål var at komme tilbage til hjemmeplejen. Det var jo det, jeg ønskede. Men det kunne jeg ikke. Der er så mange ting, jeg ikke kan mere,” siger en tydeligt berørt Marie Sten.

”Jeg var meget glad for mit arbejde. Det var dejligt at komme ud at hjælpe og snakke med folk,” tilføjer hun med et undskyldende smil.

Efter ulykken har Marie Sten været i virksomhedspraktik på Dybvad Ældrecenter med begrænsede opgaver en time tre dage om ugen.

Læs også: Suzanne fik PTSD: Jeg er blevet slået, sparket og forsøgt stranguleret

”Det var rigtig hårdt, og jeg måtte ligge meget, når jeg kom hjem. Neurologen sagde, jeg skulle stoppe praktikken,” fortæller Marie, der sidder helt ude på kanten af stolen for at mindske de kroniske smerter i nakken.

”Jeg var så bange for at blive fyret, og jeg håbede og troede, at jeg kunne klare praktikken. Det gik bare ikke, og nu er jeg blevet fyret. Jeg er godt træt af den situation, jeg er kommet i. Det, jeg gerne vil, det kan jeg ikke mere. Sådan er det blevet,” siger Marie Sten, der nu afventer speciallægeerklæringer og efterfølgende afgørelser fra Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, så erstatningerne kan beregnes.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev