Annonce

Gitte Hejberg

Debat 

Leder: Kommuner tryller sygemeldte raske


Det er næsten ikke til at holde ud at læse fagbladets artikel om langtidssyges retssikkerhed. Men du bør gøre det alligevel.

Annonce

Landet over melder FOAs socialrådgivere og faglige konsulenter om kommunale jobcentre, der tager mere hensyn til de kommunale pengekasser end de borgere, som er ramt af sygdom, arbejdsskader og ulykker, skriver chefredaktør Gitte Hejberg.  Jørgen True

Af Gitte Hejberg
Journalist

Annonce

Artiklen fortæller, hvordan landets kommuner raskmelder mennesker, som tydeligvis er for syge til at arbejde. 

Læs også: Kommuner raskmelder langtidssyge

På den måde kan kommunerne nemlig standse sygedagpengene. Og da de syge oftest er for dårlige til at få almindelige dagpenge, ja, så står de pludselig uden nogen form for indtægt. 

Den situation har ramt Sabine Dommerby Pedersen, der kæmper med en medfødt sygdom, og som hverken er udredt eller færdigbehandlet på sygehuset. Hendes historie er langt fra enestående. 

Læs også: Syg sosu raskmeldt af jobcenteret: Nul kroner i indtægt

Landet over melder FOAs socialrådgivere og faglige konsulenter om kommunale jobcentre, der tager mere hensyn til de kommunale pengekasser end de borgere, som er ramt af sygdom, arbejdsskader og ulykker. 

Det er blevet hverdag, at mennesker, der befinder sig i deres livs krise, fratages deres forsørgelsesgrundlag. Det er horribelt og helt urimeligt. Den ansvarlige minister bedyrer, at borgerens retssikkerhed skam er et centralt princip, og at økonomi aldrig må afgøre sagerne. 

Men er det ikke et flertal på Christiansborg, som selv har vedtaget den famøse lov, som får kommunerne til at gå til – og over – kanten? De ansvarlige politikere kan vel ændre på loven, hvis de vil?

Lederen er bragt i den trykte udgave af Fagbladet FOA. 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev