Annonce

Portrætbillede af formand for Kost- og Servicesektoren Pia Heidi Nielsen. Beskaaret saa kun det oeverste af overkroppen og ansigtet ses

Debat 

Klumme: Uddannelse for alle


Med puljen ‘Fra ufaglært til faglært’ kan man tage en erhvervsuddannelse med fuld løn. Brug muligheden.

Annonce

Med støtte fra puljen "Fra ufaglært til faglært" kan man tage en uddannelse uden at gå ned i indtægt. Det gør det muligt for alle, der har lyst, hvis de kan overtale deres arbejdsgiver. Jørgen True

Af Pia Nielsen
Sektorformand

Annonce

Jeg blev glad, da jeg hørte om Lene Andersen, der i Fagbladet FOA fortæller om sin begejstring for at have taget en uddannelse som serviceassistent. Og ovenikøbet sluttede af med tre 12-taller til eksamen. Stort tillykke til Lene. 

Det er fantastisk, at en kvinde som hende, der ikke tidligere har haft lyst til eller mulighed for at uddanne sig, nu har gjort det i en alder af 48 år. Der følger nemlig meget andet end et eksamensbevis med. 

For de fleste er der også tale om en personlig udvikling, selvtillid og omverdenens anerkendelse. Somme tider kan det være svært at forstå, hvad der er de vigtige resultater af overenskomstforhandlingerne. Dette er et af dem. 

En uddannelse vil for de fleste føre til mere varierede og spændende arbejdsopgaver.

Pia Nielsen, sektorformand. 

Tilbage i 2015 blev der aftalt en pulje, der skal det gøre det muligt for ufaglærte – og dermed lavtlønnede – at få del i samfundets fremskridt i form af at uddanne sig. Med støtte fra den pulje kan man tage en uddannelse uden at gå ned i indtægt. 

Det gør det muligt for alle, der har lyst, hvis de kan overtale deres arbejdsgiver. En uddannelse vil for de fleste føre til mere varierede og spændende arbejdsopgaver. 

Arbejdsgiverne har nemlig også en interesse i at fastholde dygtige medarbejdere og dermed bruge deres nye viden. 

Når du forhandler en uddannelsesaftale med din arbejdsgiver, er det vigtigt at få skrevet ind, hvilke nye opgaver du kan påtage dig bagefter. Og ikke mindst hvordan dit kompetenceløft kan ses på lønsedlen. Husk at du kan få hjælp i din FOA-afdeling.

Klummen er bragt i den trykte udgave af Fagbladet FOA.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev