Annonce

Gitte Hejberg

Debat 

Leder: Syg samvittighed


Panden føles varm, kroppen værker, og Kleenex-pakken er på overarbejde. Der burde ikke være skyggen af tvivl om, at du bør melde dig syg.

Annonce

Fire ud af fem FOA-medlemmer har dårlig samvittighed over at melde sig syg. Derfor bør normeringerne være så anstændige, at bemandingen ikke kollapser, når der tikker et par sygemeldinger ind, skriver chefredaktør Gitte Hejberg. Jørgen True

Af Gitte Hejberg
Journalist

Annonce

Alligevel tøver du med at kontakte din leder. For du ved, at kollegerne vil få det ekstra hårdt, hvis du ikke kommer. For ikke tale om de borgere, som bliver utrygge, når du er væk. Lyder situationen bekendt? 

Ja, så har du det som størstedelen af dine kolleger. Fire ud af fem FOA-medlemmer har dårlig samvittighed over at melde sig syg. Det er især hensynet til kolleger og borgere, der får os til at krybe under dynen med følelsen af at svigte. 

Læs også: 4 ud af 5 er taget syge på arbejde

Hvis vi da ikke vælger at sluge et par piller og prøver at holde ud frem til fyraften. Det burde ikke være sådan. Sygdom er hver mands eje, som man siger. Sort samvittighed i sygesengen og virusramte ‘helte’ på jobbet hører ingen steder hjemme. 

Derfor bør normeringerne være så anstændige, at bemandingen ikke kollapser, når der tikker et par sygemeldinger ind. For det gør der ind imellem. 

Læs også: 5 ting du skal vide, hvis du melder dig syg

På samme måde bør økonomien levne rum til at trække på vikarer ved sygdom. Og så skal nogle lederne åbenbart stadig lære, at det er no go at presse syge medarbejdere til at møde op på arbejde.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev