1. Få et ansættelsesbevis
Husk at få et ansættelsesbevis fra din nye arbejdsplads, inden du siger dit gamle job op. Du bør altså få ansættelsesbeviset i så god tid, at du kan overholde dit opsigelsesvarsel.
2. Få det på skrift
En mundtlig aftale er i Danmark i princippet lige så bindende som en skriftlig, men den kan være svær at bevise. Derfor er det altid bedst at få et skriftligt ansættelsesbevis fra din arbejdsgiver.
3. Gennemgå ansættelsesbeviset
Læs ansættelsesbeviset grundigt igennem, inden du skriver under. Vær sikker på, at den beskrevne stillingsbetegnelse, arbejdsopgave og løn er i orden. Husk, at du kan få hjælp fra din lokalafdeling i FOA til at gennemgå ansættelsesbeviset sammen med dig.
4. Tjek den første lønseddel
Tidligere medlemsundersøgelser viser, at hvert andet medlem af FOA har oplevet fejl i sin lønseddel. Derfor er det altid en god idé at tjekke din første lønseddel, når du er startet i et nyt job, så du får den rigtige løn fra start. Tag fat i din tillidsrepræsentant, hvis du er i tvivl om noget.
5. Ret din forskudsopgave
Hvis dine lønforhold ændrer sig i det nye job, bør du rette din forskudsopgørelse på SKATs hjemmeside. På den måde kan du undgå skattesmæk.
6. Ny pensionsordning?
Med et nyt job følger der muligvis en pensionsordning i et andet selskab, end du tidligere har betalt til. Det kan være værd at overveje, om du vil samle dine pensioner et sted.
7. Kontakt din lokalafdeling i FOA
Er du i tvivl om noget, så kontakt din lokalafdeling i FOA. De vil altid gerne hjælpe.
Kilde: Advokat i ansættelsesret hos FOA, Mumme Thing.
Overvejer du at skifte job?
FOA JobMatch, som er FOAs landsdækkende jobformidling, kan hjælpe dig med at finde din næste nye arbejdsplads. FOA JobMatch hjælper ledige, men også FOA-medlemmer, der allerede er i arbejde eller under uddannelse, med at finde et nyt job.
Læs mere her.