Artiklen opdateres
Forhandlerne på både det statslige og kommunale område gik fra hinanden ved midnat natten til torsdag, efter at have forhandlet i knap 14 timer. Og begge områder er kaldt til møder i Forligsen igen torsdag klokken 15.
Forligsmand Mette Christensen har nemlig sat tirsdag den 1. maj ved midnat natten til onsdag som sidste mulighed for parterne til selv at forhandle et forlig igennem.
Forlig kan måske bane vej for flere
Og selvom onsdagens forlig på det regionale område har medført massiv kritik af FOA for at bryde musketereden mellem lønmodtagernes forhandlere i stat, kommuner og regioner, så kan det omvendt måske netop være med til at bane vej for forlig på de to øvrige områder.
”Jeg tror, det her forlig lægger rammen for alle tre områder. Vi har indgået et godt forlig, som vi er tilfredse med, og som opfylder præcis de hovedkrav, som vi gik ind i Forligsinstitutionen med: Nemlig en økonomisk ramme på 8,1 procent. Puljer for lavtlønnede og ligeløn og så videre. Ja, vi er jo faktisk enige om alt andet end spisepausen,” sagde Dennis Kristensen i Forligsinstitutionen, kort efter forliget på det regionale område var indgået.
Samlet ramme på 8,1 procent
Forliget i regionerne har en samlet lønramme på 8,1 procent, som blandt andet omfatter lønstigninger over de tre år på 6,81 procent, puljer til ligeløn og lavtlønnede grupper, samt en betryggelse af spisepausen. Derudover indeholder forliget en fredning af seniordagene, som de er i dag.