Annonce

Portræt af Dennis Kristensen der går på pension

Tema: Formands- og næstformandsvalg

Dennis Kristensen takkede af: ”Ja, gu' er det vemodigt”


Mens FOAs delegerede er samlet til ekstraordinær kongres i Odense for at vælge ny formand, er FOAs afgående formand nødt til at være i Forligsinstitutionen, hvorfra han talte til salen på en direkte forbindelse.

Annonce

Efter 16 år på posten som forbundsformand holdt Dennis Kristensen farveltale for de delegerede, som på en ekstraordinær kongres i Odense skal vælge hans efterfølger i dag.  Mikkel Østergaard

Af Mette Boysen
Nyhedsredaktør

Annonce

Klapsalverne var lange, da Dennis Kristensen tonede frem på storskærmen i Odense Congress Center på en direkte linje fra tagterrassen i Forligsinstitutionen.
Som afgående formand for FOA skulle Dennis Kristensen naturligvis have været til stede ved kongressen onsdag 25. april, hvor han går af som formand. Men på grund af de igangværende overenskomstforhandlinger, var han tvunget til at blive i København.

“Jeg er rigtig ked af, at jeg står her. Der er af den indlysende årsag, at vi er midt i historiske forhandlinger,” sagde Dennis Kristensen og brugte det meste af sin 18 minutters tale på at beskrive nattens forhandlingsforløb og resultat med et forlig på det regionale område.

Dennis Kristensen på storskærm til ekstraordinær kongres
Jørgen True

Tak for engagementet

Men han brugte også tid på at sige tak.

“Forudsætningen for forliget var, at vi var sammen. Og at vores medlemmer og de andre offentligt ansatte har været så ekstremt engagerede. Husk at takke jeres kolleger for den aktivitet, når I kommer hjem,” sagde Dennis Kristensen.

“Aktiviteten – den I har været med til at skabe ude i landet og foran Forligsinstitutionen, den har været helt fantastisk,” sagde Dennis Kristensen.

I sin afskedstale takkede han også for tilliden.

“Det har været 16 begivenhedsrige år. Tak for tilliden. Det har været en fornøjelse, og jeg har nydt det,” sagde Dennis Kristensen.

Har skabt mere åbenhed

“Da jeg blev valgt for 16 år siden, ville jeg gerne måle mig selv på, om det lykkedes at bringe mere åbenhed og gennemsigtighed ind i FOA, så de, der betaler, har mulighed for at kigge os over skulderen. Det kan jeg slå et lille kryds ved. Men vi kan komme videre ad den vej,” sagde Dennis Kristensen, som også var glad for i sin formandstid at have placeret FOA i en pamperfri-zone.

“Jeg er blevet spurgt af journalister, om det er vemodigt, at jeg går af nu. Ja, gu’ er det da vemodigt, at jeg ikke skal træde ind på mit kontor igen,” sagde han og undskyldte på forhånd overfor en kommende ny formand, at han ikke har fået ryddet op på sit kontor.
“Undskyld, at det ligner et bombekrater.”

Dennis Kristensen har fået Hovedbestyrelsens opbakning til at fortsætte som forhandlingschef i de igangværende forhandlinger, selvom han går af som formand. Og inden han skulle ned og fortsætte de forhandlinger, sagde han:

“Vi har skabt resultater. Det sidste skabte vi i nat. Og når røgen har lagt sig, tror jeg, de fleste vil tænke, at det ikke var så ringe,” sagde Dennis Kristensen.

Pas godt på FOA

“Det har været en fornøjelse at møde jer. Jeg takker af her. Jeg håber, I træffer et valg, I selv synes, er det rigtige. Pas godt på jer selv, medlemmerne og ikke mindst på fællesskabet,” sagde Dennis Kristensen.

Og havde han kunnet se salen i Odense Congress Center, ville han have set 594 delegerede rejse sig op for at klappe højt og længe af deres formand gennem 16 år.

CV Dennis Kristensen

Født 13. februar 1953
Student fra Falkonergårdens Gymnasium
1977: Tillidsrepræsentant og klubformand for portørerne på Amtssygehuset Herlev
1985: Afdelingsformand for Kommunale Specialarbejderes Organisation (KSO)
1996: Afdelingsformand for FOA Afdeling 1, som dækker Københavns og Frederiksberg kommuner, Københavns Amt og de 18 kommuner i amtet og Hovedstadens Sygehusfællesskab
2002: Forbundsformand for FOA, Fag og Arbejde
2002: Medlem af LO's daglige ledelse, som han tidligere har meldt sig ud af, fordi han følte FOA blev holdt udenfor. Siden er han igen blevet en del af den daglige ledelse
2002: Formand for organisationen KTO (Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte). Blev væltet af posten i 2007
2002: Næstformand i PenSam Liv A/S siden 2002
2010: Bestyrelsesmedlem i Kvindemuseet i Danmark
 
Gift med Dorthe, der er bioanalytiker på Rigshospitalet, bor på Frederiksberg på grænsen til Valby. Sammen har de to voksne døtre og to børnebørn.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev