Annonce

En komiker står med en mikrofon i hånden på en scene

Komiker: Tænk at vi diskuterer frokostpausen

Komikeren Michael Schøt mener, at virkeligheden overgår
fantasien, når vi debatterer frokostpause, pensionsalder og lønstigning til fordel for billigere afgifter på biler.

Annonce

”I skal løbe hurtigere. Og I får ikke mere i løn. Nej, nej. Og så skal I stoppe med at holde frokostpause. Men så sætter vi til gengæld afgiften ned på biler. Bare ikke de biler, I har råd til at købe,” joker Michael Schøt fra scenen til stormøde for over 2.000 tillidsfolk fra FOA. Scanpix/Carsten Bundgaard

Af Ida Østerlund
Journalist

Annonce

Michael Schøt er komiker og lever af at lave politisk satire. I dag tirsdag er han mødt op for at give de over 2.000 FOA-tillidsrepræsentanter et godt grin til et stormøde i Odense.

Læs også: Sosu på stormøde: Det giver mig et kick at være her

”Det er blevet svært for mig at finde på noget, der er sjovere end virkeligheden. For virkeligheden er stukket af. Trump er blevet præsident. Og nu diskuterer vi, om vi må holde frokost i arbejdstiden,” siger han til og bliver mødt af et bifald fra salen.

”I skal løbe hurtigere. Og I får ikke mere i løn. Nej, nej. Og så skal I stoppe med at holde frokostpause. Men så sætter vi til gengæld afgiften ned på biler. Bare ikke de biler, I har råd til at købe,” joker Michael Schøt.

Læs også: Over 2.000 FOA-tillidsfolk til stormøde: Vi står skulder ved skulder

Pensionsalderen burde være individuel

Ud over regeringens prioritering af forbrug frem for velfærd forstår Michael Schødt heller ikke, hvordan politikerne kan blive ved med at diskutere en højere pensionsalder. Det giver ikke mening at fastsætte den, som vi gør nu, mener han.

”Jeg når at blive pensioneret, inden vi bliver enige om en pensionsalder. Og der er jo forskel på, hvornår man er nedslidt,” siger den 38-årige komiker og fortæller, at han har et forslag til, hvordan man kunne vurdere, hvem der var klar til pension.

Læs også: Portør: Vi kan ikke holde til det mere

”Hvorfor laver man ikke en test? Så kunne man ringe ned til Borgerservice og sige, at man gerne ville søge om at blive folkepensionist. Så kunne de spørge, hvorfor man gerne ville det. Og så kunne man svare, at man er begyndt at spise appelsinmarmelade og se lokal-tv,” siger han.

Alvor i et kort sekund

Efter at have takket for klapsavlerne og for at han måtte komme, bliver Michael Schøt alvorlig et kort sekund.

”Det, jeg siger nu, er for egen regning. At stå sammen med lærerene om at rette den fejl fra 2013 er bare i orden. Det er sådan, vi bør organisere os. Vi skal stå sammen,” siger han.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev