Annonce

Mogens Bech Madsen

Debat 

Klumme: Mere tid til omsorg, tak!


FOAs undersøgelse ‘Daginstitutionernes hverdag 2018’ bør skabe debat i kommunerne om det børneliv, vi tilbyder i vores dagtilbud.

Annonce

Over halvdelen af stuemedarbejderne oplever dagligt eller flere gange om ugen, at den omsorg, de kan give børnene, er utilstrækkelig, skriver sektorformand Mogen Bech Madsen. Jørgen True

Af Mogens Bech Madsen
Sektorformand

Annonce

I efteråret 2017 var der kommunalvalg i Danmark, hvor mange nye politikere fik en plads i børn- og ungeudvalgene. 

FOA vil gerne hjælpe både nyvalgte og genvalgte til at realisere deres ønske om, at landets dagtilbud fortsat er rammen om et godt børneliv i de timer, hvor børn og forældre er adskilt. 

Den hjælp yder vi lokalt gennem for eksempel aftaler om, hvordan flere ufaglærte ansatte kan uddannes, og centralt via undersøgelser, der belyser udviklingen på børneområdet. 

FOA gennemfører hvert år en undersøgelse af daginstitutionernes hverdag. Årets undersøgelse viser igen, at kun 18 procent af lederne og 17 procent af områdelederne er enige eller overvejende enige i, at kommunens politikere kender de reelle problemer i institutionerne. 

Samtidig mener et flertal af lederne, at de har en god dialog om den pædagogiske udvikling med forvaltningen.

Politikerne kan kun træffe gode beslutninger om dagtilbuddenes udvikling, når de træffes på et oplyst grundlag. 

Mogens Bech Madsen, sektorformand. 

Over halvdelen af stuemedarbejderne oplever dagligt eller flere gange om ugen, at den omsorg, de kan give børnene, er utilstrækkelig. Så længe det er tilfældet, giver det ingen mening at tale om, hvordan personalet organiserer læringsmiljøer og arbejder efter den nye læreplan.

Vi håber derfor, at årets undersøgelse vil skabe debat i kommunerne om det børneliv, vi tilbyder i dagtilbuddene. Politikerne kan kun træffe gode beslutninger om dagtilbuddenes udvikling, når de træffes på et oplyst grundlag.

Klummen er også bragt i den trykte udgave af Fagbladet FOA.

Læs hele rapporten 'Daginstitutionernes hverdag 2018'

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev