Krydsene er sat, spændingen udløst, og posterne er fordelt. Der er bagt rævekager i nogle kommuner. Andre steder er tingene sket i fordragelighed. Vi fik den yngste borgmester nogensinde.
Og så var der dramaet på Læsø om borgmesterposten med beskyldninger om bedrag af og manglende respekt for de vælgere, som havde stemt på det parti, som fik flest stemmer.
Vores land er delt i blå og røde kommuner. Demokratiet har talt, og de fleste af os fik sat krydser på stemmesedlerne, puttet dem i stemmeboksene og fulgt valghandlingen på tv.
Men er det vores demokrati, at man bare engang imellem skal sætte et kryds på et stykke papir og derefter overlade ansvaret – indtil vi igen skal sætte kryds?
Eller er det sådan, at det er nu, vores demokrati skal til at virke og vise, at det ikke blot drejer sig om røde og blå kommuner, fuldtidsjob og fuldtidsben, men om vores virkelighed, og hvordan vi behandler hinanden.
I Teknik- og Servicesektoren mener vi heller ikke, at farverne på by- og regionsrådene er det vigtigste. Vi mener, at det er den førte politik og konsekvenserne af den, som vores valgte politikere skal vurderes på.
Vi skal holde den ene farve (og dens støtter) fast i den rigtige retning, og vi skal fortælle den anden farve, hvis de er på den gale vej – eller var det omvendt?
Dette er dit og mit ansvar, indtil næste gang vi skal sætte vores kryds. Det er i høj grad imellem valgene, demokratiet skal fungere.
Klummen er bragt i den trykte udgave af Fagbladet FOA.