Annonce

 Pædagogisk assistent og borgere der laver glas

Tema: Snapshot

Her laver de julegaver af glas med borgerne


I organisationen Nordhøjs glasværksted i Kolding producerer borgere med fysiske og psykiske handicap finurlige figurer af glas, der bliver solgt.

Annonce

Unika. Tingene bliver lavet i hånden med de små charmerende skævheder, det giver. Medarbejderne er velkomne med forslag til nye ting. ”Næsten alt kan lade sig gøre,” siger Conny Johansen. Alt bliver solgt i Nordhøjs egen butik i Kolding midtby og i en butik i Christiansfeld, hvor især de tyske turister er ivrige købere. Priserne går fra 30 kroner op til 500 kroner. Niels Åge Skovbo

Af Birgit Søes Rasmussen
Journalist

Annonce

Medbestemmelse, rummelighed og fællesskab forenes i organisationen Nordhøjs glasværksted i Kolding. Her har fysisk og psykisk handicappede en arbejdsplads, hvor alle bidrager med lige præcis dét, som de hver især er gode til og brænder for.

I værkstedsgruppen arbejder 13 borgere med nedsat fysisk og psykisk funktionsevne i alderen 28-67 år samt en gruppeleder og en fleksjobber.

Ud af de kreative processer kommer de fineste katte, klovne og huse af glas. Medarbejderne er helt eller delvis med i produktionen af glasting, smykker og andet nips, der sælges i to butikker.

Små glasstykker, glasskærer, glasplade
Klipper. Glas klippes i mindre stykker med en speciel saks. Det klare glas er helt almindeligt vinduesglas. Det er både billigt og godt til at lave huse og andre ting af. Niels Åge Skovbo
Pædagogisk assistent laver glas med borger
Ros. ”Medarbejderne er fantastiske. De styrer stort set selv, hvad de gerne vil lave,” siger gruppeleder og pædagogisk assistent Conny Johansen, som her ses sammen med Hanne Jespersen (tv.). Conny tager sig ikke blot af det faglige, men er også parat til en snak, når medarbejderne har udfordringer, som skal løses. Niels Åge Skovbo
Borger limer glas
Pillearbejde. Ingelise Pedersen limer bitte små døre og vinduer i glashuset. ”Somme tider går jeg over og laver perlearbejde,” siger Ingelise, der kan lide at skifte mellem de forskellige former for kreativt arbejde, som værkstedet giver mulighed for. Niels Åge Skovbo
Glas klippes i stykker
Klipper. Glas klippes i mindre stykker med en speciel saks. Det klare glas er helt almindeligt vinduesglas. Det er både billigt og godt til at lave huse og andre ting af. Niels Åge Skovbo
Borger saver grene i små skiver
Humørkonge. ”Jeg er god til mange ting,” griner Henrik Nielsen, der er værkstedets ukronede humørkonge. Dagen lang saver han tålmodigt grene i små skiver. Når der er mange nok, limer han dem sammen til forskellige figurer. Niels Åge Skovbo
Borger saver grene i små skiver
Julemarked. Sidste torsdag i november afholder Organisationen Nordhøj det årlige julemarked. Flere hundrede koldingensere lægger vejen forbi, og glasværkstedet har altid et godt salg af julehjerter, engle og juletræer. Produktionen af juleting starter i det tidlige efterår. Niels Åge Skovbo
Borger laver glas
Koncentration. Kirsten Frost fordybet i et arbejde, som hun holder af. At udvikle sig med gode kolleger omkring sig giver mening. Hun har tidligere været på et andet værksted på Nordhøj. I glasværkstedet er hun på rette hylde. Niels Åge Skovbo
Borger med glasfugl
I ovnen. Kirsten Frost, som ses med en glasfugl, hjælper Conny Johansen med at sætte ting i ovnen. Tingene brændes ved 800 grader i otte timer. Så køler de ned i ti timer. Niels Åge Skovbo

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev