Annonce

En mand, iført sort vest og briller, står og kigger ind mod kameraet

Debat 

Klumme: Velfærd eller skattelettelser?


Lokalpolitik handler næsten altid om besparelser. Lad os få velfærd til at fylde i debatterne med politikerne op til valget i november, skriver sektorformand Reiner Burgwald.

Annonce

I lokalpolitik er velfærd en by i Rusland. Gør dit til at velfærd bliver temaet i debatterne med dine lokale politikere op til efterårets lokalvalg, skriver sektorformand Reiner Burgwald.  Jørgen True

Af Reiner Burgwald
Sektorformand

Annonce

Til november er der valg til kommuner og regioner. Så længe, jeg kan huske, har lokalpolitik stort set handlet om besparelser, effektiviseringer og forringelser – dog med få undtagelser. En af undtagelserne er sygehusvæsnet. Det virker, som om udgifterne til vores sundhedsvæsen bare skal stige og stige. Man siger jo også, at lægevidenskaben efterhånden er så veludviklet, at det ikke er til at opdrive en rask!

Men velfærd i form af flere rettigheder, flere velfærdsgoder, større tryghed, bedre folkeskole, ældrepleje og så videre er en by i Rusland. Nogle har besluttet sig for, at der skal findes endnu flere penge til skattelettelser, hvorfor der i sagens natur ikke kan blive råd til velfærd.

Ønsker vi partout flere penge til mere forbrug?

Reiner Burgwald, sektorformand

Men er det virkelig det, vi danskere ønsker? Ønsker vi partout flere penge til mere forbrug? Bevares, mange reformramte har mistet mange penge og frister en kummerlig tilværelse. Men alle os, der er i job – er vores højeste ønske mere til forbrug? Igen bevares. Mange FOA-medlemmer har ikke meget at slå til søren med. Men det bliver vel næppe bedre af små skattelettelser. Det handler mere om lønniveauet og den stigende ulighed.

Velfærd handler om tryghed og frihed for bekymringer. At man får hjælp, når man har behov for hjælp. At de højeste indkomster betaler til fællesskabet.
FOA forsøger sammen med andre gode kræfter at mobilisere til en kamp for velfærd og mod besparelser og forringelser. Gør dit til at dette bliver temaet i debatterne med dine lokale politikere op til efterårets lokalvalg.

Klummen er bragt i den trykte udgave af Fagbladet FOA

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev