Annonce

Vicky Krogh lever med daglig hovedpine efter en arbejdsskade, men kæmper fortsat for sin erstatning.

Tema: Arbejdsskade

Wickie slog hovedet på jobbet og fik en fyreseddel


Den 34-årige sosu-assistent Wickie Blancholm Krog lever med daglig hovedpine efter en arbejdsskade. Med FOAs hjælp har hun fået erstatning. 

Annonce

De sidste to år har Wickie kæmpet med migræne og daglig hovedpine, efter hun slog hovedet på sin arbejdsplads. Robert Attermann

Af Cathrine Saltbæk Tverskov
Journalist

Annonce

En aften i begyndelsen af august 2015 ændrer Wickie Blancholm Krogs tilværelse sig dramatisk. Hvad der skulle have været en ganske almindelig aftenvagt på et bofællesskab for udviklingshæmmede i Tønder Kommune ender med at blive starten på et liv i smertehelvede.
 

Læs også: Suzanne fik PTSD: Jeg er blevet slået, sparket og forsøgt stranguleret

Wickie glider bagover på et vådt gulv i en vaskekælder og slår baghovedet i gulvet. Der bliver sort og helt stille. Da Wickie vågner igen, er der gået 20 minutter:  
   
“Jeg har svært ved at orientere mig, og jeg har forfærdelig ondt i hovedet. Da jeg kommer op fra kælderen, søger jeg hjælp og prøver at få fat i en afløser, så jeg kan komme hjem,“ fortæller Wickie Blancholm Krog.
 

Først Panodil, så til observation

Wickie kommer først i kontakt med en vagtlæge, som fortæller hende, at hun skal tage Panodil og slappe af på sofaen, men efter at have talt med egen læge dagen efter, bliver hun hentet af en ambulance og kørt på skadestuen til observation i 12 timer, hvor hun får lavet en CT-skanning og undersøgt venstre øje.
 
“Mit syn var meget sløret, og jeg havde en kæmpe bule i baghovedet og voldsomme smerter,” husker Wickie.
 

Læs også: Arbejdsgiver dømt for at bryde loven efter grov voldsulykke, der har givet Lone evig smerte

Lægerne vurderer, at Wickie har fået en slem hjernerystelse, men de mener samtidig, at det er slaget, som påvirker synet, og at det vil blive intakt igen.
 

Migræne og øget timetal

De næste to måneder er Wickie fuldtidssygemeldt, og da hun kommer tilbage i oktober 2015 begynder hun på deltid, 10-timer ugentligt efter aftale med arbejdspladsen.

Det går også godt i en periode, indtil der sker mange forandringer på arbejdspladsen, som stresser og udfordrer Wickie.
 

Læs også: Birthe faldt over en wire til et juletræ: Nu får hun millionerstatning

Siden hovedskaden har hun nemlig haft svært ved at huske og rumme nye informationer, og hun ser kun med 50 procent på sit venstre øje. Hun bliver sygemeldt igen. Denne gang opsiger Tønder Kommune Wickie, fordi hun ikke kan øge timetallet.
 
“Jeg har hovedpine hver dag, fra jeg står op, til jeg går i seng. Cirka 14 dage ud af en måned, har jeg migræne. Jeg kan ikke øge timetallet,” konstaterer Wickie.
 

To skridt frem, et tilbage

Kommunens forsikringsselskab har på vegne af kommunen anerkendt ansvaret for Wickies arbejdsskade. Hun har fået udbetalt den højeste sats i godtgørelse for svie og smerte på 72.500 kroner samt 55.000 kroner i erstatning for tabt arbejdsfortjeneste. Det fortæller advokat i FOA, Anne Signora Toft, som har hjulpet Wickie med arbejdsskadesagen. 
 
"Efter vi nåede til enighed med forsikringsselskabet omkring anerkendelse af ansvaret, har sagen kørt helt efter bogen," oplyser Anne Signora Toft.
 

Læs også: Efter påbud til udskældt børnehus: Nyborg Kommune har kendt til problemer i ni år

Næste skridt i sagen er nu, at Ankestyrelsen skal forholde sig til spørgsmålet om godtgørelse for varige mén. De varige mén blev i første omgang vurderet af Arbejdsmarkedets Erhvervssikring til 18 procent, svarende til en godtgørelse på 154.800 kroner. Begge parter i sagen har klaget over den afgørelse, som derfor skal genbehandles i Ankestyrelsen.
 

Sagen er langt fra slut

Der forelægger heller ikke en afgørelse af Wickies tab af erhvervsevne endnu, fordi hun først skal arbejdsprøves, før der kan tages en afgørelse. Sagen er derfor langt fra afsluttet. 

Læs også: Erstatningsnævnet forsinker afgørelse i Helles voldssag: ”Jeg føler mig ikke værdsat”

Ifølge Wickie er det dog ikke pengene, som betyder mest i sidste ende, men det er et plaster på såret:  
 
“Det handler ikke så meget om pengene, men mere om at Tønder Kommune anerkender, at jeg er kommet til skade. Mit liv er smadret, og jeg skal leve sådan her resten af livet,” siger Wickie Blancholm Krog.

Kommunen skal tage hensyn fil flere 

Tønder Kommune vil ikke kommentere den specifikke sag, men påpeger at der er mange forskellige interesser i spil, når medarbejdere bliver syge:

"Det er rigtig ærgerligt at måtte fyre en medarbejder, men sådan er det jo. Vi skal tænke på den enkelte medarbejder, men vi har også et hensyn til en stabil drift og leverance af vores ydelser hos borgerne, ligesom vi også skal vurdere, om det er rimeligt over for de andre kollegaer, som bliver mere presset på grund af meget sygdom," oplyser Svend Rode, Fagchef for Psykiatri og handicap i Tønder Kommune og tilføjer:

"Et fleksjob kan være en løsning nogen gange, men det kan være vanskeligt i fag, hvor det er borgernære opgaver, der skal løses."

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev