Annonce

Her vil man ikke undvære sosu’erne

Social- og sundhedsassistenter er i høj kurs på akutmodtagelsen på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg. Ledelsen mener, at man opnår den bedste dynamik på en afdeling, hvor der er flerfaglighed.

Annonce

Social- og sundhedsassistent Bastian Petersen tager den indledende samtale med 69-årige Gert, der har for høje infektionstal og derfor er indlagt på akutmodtagelsen på Sydvestjysk Sygehus, Esbjerg. Robert Attermann

Af Mette Boysen
Nyhedsredaktør

Annonce

Når en patient kommer til den fælles akutmodtagelse på Sydvestjysk Sygehus, kan det meget vel være Bastian Petersen, der tager imod vedkommende.

Han er social- og sundhedsassistent og har været på afdelingen siden 2013, og det er enten social- og sundhedsassistenterne eller sygeplejerskerne, der tager den indledende samtale med patienten.

Læs også: Sosu’er presses ud af sygehusene

”Det er lægerne, der ordinerer behandlingen, men sosu-assistenterne, der sætter den i værk og får det hele til at glide,” siger Bastian Petersen om sin opgave på afdelingen.

Flerfaglighed giver dynamik

På afdelingen er der ca. 20 social- og sundhedsassistenter ansat, og ledelsen på afdelingen lægger stor vægt på flerfagligheden, siger ledende sygeplejerske Christian Jørgensen:

”Det er min opfattelse, at den største værdi og dynamik opnås på en afdeling, hvor der er flerfaglighed,” siger Christian Jørgensen.

Han gør meget ud af at sikre, at social- og sundhedsassistenterne har den rette uddannelse til de opgaver, de skal løse.

Uddannelse prioriteres højt

Derfor skal de igennem et uddannelsesforløb, når de begynder på afdelingen, og i maj var de på to-dages efteruddannelse, som de selv havde været med til at tilrettelægge.

”Vi prioriterer uddannelse højt. Siger man A, må man også sige B, og vi vil gerne have social- og sundhedsassistenter, så skal vi også give dem den uddannelse, de har krav på,” siger Christian Jørgensen.

I år var temaer som kardiogent shock, EKG og dokumentation på dagsordenen. 
Bastian Petersen mærker tydeligt, at han er en del af en faggruppe, som er ønsket på hospitalet:

”I det daglige mærker jeg ikke, at her er et hierarki. Man respekterer hinanden for de kompetencer, man har,” siger Bastian Petersen.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev