Annonce

En mand, iført sort vest og briller, står og kigger ind mod kameraet

Debat 

Klumme: Tak til 3F for pensionskamp


Dem med de hårdeste job og ringeste helbred bliver taberne, hvis ikke vi får skabt et mere retfærdigt pensionssystem.

Annonce

Jeg håber, at vi i fællesskab kan beskrive et pensionssystem, der tilgodeser alle typer af lønmodtagere, skriver Reiner Burgwald, der er formand for Teknik- og Servicesektoren i FOA. Jørgen True

Af Reiner Burgwald
Sektorformand

Annonce

Det er sjældent, at jeg har anledning til at takke et andet forbund på denne plads, så når lejligheden byder sig, skal den gribes. 3F’s underskriftsindsamling imod regeringens ønske om at fremrykke en senere pensionsalder har båret frugt.

Lars Løkke har været nødt til at melde ud, at regeringen har opgivet at hæve folkepensionsalderen til 68 år fem år tidligere end aftalt.

Det er godt. Det er især godt, fordi det giver fagbevægelsen fem år til at kæmpe for et mere retfærdigt pensionssystem. For selv om Mette og Kristian, siger nej til en fremrykning, så er de to ‘folkesocialdemokrater’ med i tilbagetrækningsreformen, og dermed har de sagt ja til at hæve folkepensionsalderen og forringe efterlønnen! De har altså accepteret, at alle – uanset uddannelse, helbred og job – skal kunne klare presset på arbejdsmarkedet eller acceptere en meget ringe eller ingen økonomisk kompensation.

Jeg håber, at vi i fællesskab kan beskrive et pensionssystem, der tilgodeser alle typer af lønmodtagere.

Reiner Burgwald, Sektorformand

Selv om man mener, at vi alle er ansvarlige for at bidrage til omkostningerne ved en højere middellevealder, så er det uomtvisteligt, at dem med de hårdeste jobs og ringeste helbred bliver taberne. 

Det er trist, at vi i fagbevægelsen ikke kan blive enige om et mere retfærdigt pensionssystem båret af solidaritet og hensynet til den enkeltes ønsker. Jeg håber, at vi i fællesskab kan beskrive et pensionssystem, der tilgodeser alle typer af lønmodtagere. FOA og 3F’s medlemmer har – også her – fælles interesser! 

Klummen er bragt i den trykte udgave af Fagbladet FOA

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev