Annonce

Fyret og genansat til lavere løn: Dorte kan miste 30.000 kroner


Faaborg-Midtfyn Kommune har fyret og genansat 158 social- og sundhedshjælpere og -assistenter. Det kan betyde en væsentlig lønnedgang for de ansatte, der i fremtiden skal levere samme arbejde til færre penge.

Annonce

Dorte Rosenfeldt er en af 158 medarbejdere i Faaborg-Midtfyn Kommune, som er blevet varslet ned i løn.  Heidi Lundsgaard

Af Kristoffer Sutton
Journalist

Annonce

158 social- og sundhedshjælpere og -assistenter i Faaborg-Midtfyn Kommune er blevet opsagt og bedt om at underskrive en ny ansættelseskontrakt, hvor de individuelle funktionstillæg nu er væk. 

Medarbejderne skal dog stadig udføre de funktioner, de tidligere er blevet betalt for.

En af dem er social- og sundhedsassistent Dorte Rosenfeldt. Hun står til at miste over 30.000 kroner om året som følge af kommunens planer. Hun er nemlig både forflytningsinstruktør, praktikantvejleder og superbruger på nødkald. Funktioner som både tager arbejds- og fritid.

"Det er ikke så meget pengene, jeg er ked af at miste. Jeg føler mig degraderet. Jeg varetager en række funktioner nu, som jeg brænder meget for og bruger meget tid på. Tillæggene har været en slags påskønnelse fra min arbejdsgiver. Den påskønnelse føler jeg nu forsvinder," siger Dorte Rosenfeldt.

Føltes som en trussel

I november fik hun sammen med 157 andre ansatte i ældreplejen i kommunen besked om, at de ville gå ned i løn som led i kommunens planer om at gå fra funktions- til kvalifikationstillæg.

"Jeg følte det som en trussel: Enten skriver du under på, at du går ned i løn, eller også har du ikke noget job," siger Dorte Rosenfeldt.

Mangler værdsættelse

Udmeldingen fra kommunen har fået hende til at overveje, om hun i fremtiden skal arbejde i Faaborg-Midtfyn Kommune.

"Det er svært, for jeg er virkelig glad for mit arbejde og særligt de funktioner, jeg varetager. Kommunen er med helt fremme, når det gælder forflytning, men hvis jeg ikke føler mig anerkendt i mit arbejde, ved jeg ikke, om det er det værd," siger Dorte Rosenfeldt.

FOA er lige nu i forhandlinger med KL for at finde en løsning på uenighederne om vilkårene

Faaborg-Midtfyn Kommune ønsker ikke at kommentere sagen, mens der foregår forhandlinger.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev