Annonce

En mand, iført sort vest og briller, står og kigger ind mod kameraet

Debat 

Klumme: Fællesskabet udsultes


Vi bør vælge nogle politikere, der for alvor vil kæmpe for fællesskabet, skriver sektorformand Reiner Burgwald.

Annonce

Fagbevægelsen som fællesskab er også en skygge af sig selv, og her må vi naturligvis gribe til eget bryst, skriver sektorformand Reiner Burgwald. Jørgen True

Af Reiner Burgwald
Sektorformand

Annonce

Den ekstreme højrefløj og andre ekstremister skyder ofte skylden for alskens ulykker på EU med tilhørende euro og bureaukrati. Men ulykkerne opstår primært, fordi vi som samfund har haft frygteligt travlt med at afvikle fællesskaber. Det er vel fællesskabet, som skaber samfundet, nationen. Vi afvikler samfundet og alt det, nogle foregøgler os, de kæmper for.

Fagbevægelsen som fællesskab er også en skygge af sig selv, og her må vi naturligvis gribe til eget bryst. Måske skulle vi ændre Grundloven, så tidligere politiske ledere automatisk vender tilbage til deres post – lad os sige efter 10 år. Hold da op, hvor nogle af dem bliver kloge, efter at magtens sødme har forladt deres smagsløg. Det gælder dog ikke alle tidligere toppolitikere – jeg kunne nævne en del undtagelser.

Alt det, der skaber samhørighed i vores land, er enten solgt eller ved at blive det.

Reiner Burgwald, sektorformand
Mogens Lykketoft har for nylig erkendt, at de i hans tid ved magten måske gik for langt i deres iver efter at sælge ud af fællesskabets værdier. Alt det, der skaber samhørighed i vores land, er enten solgt eller ved at blive det. Alt det, der sikrede fælles interesse om vores samfund, er under afvikling. Til skade for rigtigt mange mennesker og store dele af vores land. Men mest af alt til skade for fællesskabet og Danmark.

Måske bliver det for kompliceret at støve de gamle og nu klogere politikere af. Måske skulle vi bare vælge nogle politikere, der har visioner og evner at kæmpe for fællesskaber i
det små og i det store!
 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev