Annonce

Smilende ung kvinde med langt mørkt hår

Nyuddannet bliver skåret i dagpenge: Camilla mister 2.000 kr.

Social- og sundhedsassistent Camilla Jattu Jensen får sværere ved at finde arbejde, efter dagpengesatsen for nyuddannede er sat ned.

Annonce

Social- og sundhedsassistent Camilla Jattu Jensen er af de 1600 FOA-medlemmer, der bliver ramt af den nedskæring i dagpenge til nyuddannede, som trådte i kraft fra årsskiftet. Privatfoto

Af Finn Danielsen
Journalist

Annonce

Det er regeringens erklærede politik, at mindre offentlige ydelser skal få flere ledige i job. Men for den 23-årige social- og sundhedsassistent Camilla Jattu Jensen gør en besparelse på hendes dagpenge det sværere for hende at finde arbejde.

Hun bliver ramt af nedskæringen på den såkaldte dimittendsats for nyuddannede, og det betyder, at hun får næsten 2.000 kroner mindre om måneden, end hun ellers havde udsigt til.

”Min økonomi har været meget skrabet, mens jeg har været elev, og man tænker jo, at det bliver bedre, når man har taget sin uddannelse,” siger Camilla Jattu Jensen.

Håbede på bedre økonomi

Hun havde set frem til at få råd til et kørekort, når social- og sundhedsassistentuddannelsen var i hus. Det er en fordel at kunne køre bil, hvis man for eksempel søger arbejde i hjemmeplejen.

”Det begrænser mig i jobsøgningen, at jeg ikke har et kørekort, og jeg synes, det er tankevækkende, at man skal straffes på den måde,” siger hun til Fagbladet FOA.

Læs også: Se om du vinder eller taber på nye dagpengeregler

Vil gerne have fuldtidsarbejde

Hun har allerede søgt adskillige stillinger, og jobsøgningen gik hun allerede i gang med, inden hun afsluttede sin uddannelse den 6. januar.

”Jeg vil rigtig, rigtig gerne have et job – og helst fuldtidsarbejde,” siger Camilla Jattu Jensen, som dog endnu ikke har haft held med sine ansøgninger.

Derfor er det den nedsatte dagpengeydelse, der skal betale huslejen for ét-værelses lejligheden og hendes øvrige udgifter.

”Det synes jeg er træls. Og jeg forstår ikke, at besparelser skal gå ud over os, der gør en stor indsats for at komme ud på arbejdsmarkedet.”

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev