Annonce

Amelie sidder i sit væveværksted. Kigger ind i kameraet

Tema: Drømme og opsparing

Amelie fik opfyldt sin barndomsdrøm


Mange medlemmer må opgive deres drøm, fordi de ikke har råd. Men for 52-årige Amelie Karolina Tillgren lykkedes det at opfylde sin barndomsdrøm, da hun for få år siden købte sit første hus.

Annonce

For få år siden købte Amelie Karolina Tillgren et hus med magnoliatræ i haven, som hun havde drømt om, siden hun var lille. Jørgen True

Af Sisse Nedergaard Jensen
Journalist

Af Rikke Jung Rasmussen
Journalist

Annonce

Hvert tredje FOA-medlem har måttet droppe en drøm eller en luksus, fordi de ikke havde råd. Det viser en ny undersøgelse blandt FOAs medlemmer. 

Mange svarer, at de har måttet opgive at tage ud at rejse, mens andre ikke kan videreuddanne sig eller købe det hus, de altid har drømt om.

”Min største drøm er at tage til Paris. Men har ikke råd,” skriver et medlem.

Et af de medlemmer, som har fået opfyldt sin barndomsdrøm, er social- og sundhedshjælper Amelie Karolina Tillgren. Som lille drømte hun om at få et hus med et magnoliatræ i haven. For få år siden kunne hun sammen med sin kæreste købe sit første hus i Søborg. 

Tidligere boede parret hver for sig, men de fik råd til deres fælles hus ved at sælge deres andelslejligheder. Taget trænger snart til at blive skiftet, så hver måned lægger parret penge til side.

“Det kan godt klare sig lidt endnu, men vi vil meget nødigt pludselig stå med en stor ekstraregning,” siger Amelie Karolina Tillgren.  

Ud over huset er vævning også en stor prioritet for hende både tidsmæssigt og økonomisk. Sammen med tre andre deler hun et væveværksted, hvor hun er flere gange om ugen. 

Sparer på tøj og rejser

For at få råd til hus og vævning sparer Amelie Tillgren på andre områder.

“Jeg bruger ikke mange penge på tøj. Jeg mangler ikke noget, men jeg går ikke så fikst klædt med den nyeste mode,” siger hun.

Derudover tager hun og kæresten ikke langt væk, når det er ferietid. Deres ferier er ikke så ‘ekstravagante’, som hun siger. Især Tyskland og England er favoritdestinationer. Her kan de samtidig bo hos deres venner.

Nyde det her og nu

Hvad fremtiden bringer, ved social- og sundhedshjælperen ikke. Måske bliver huset for dyrt, når de når pensionsalderen. Men derfor er det med at nyde det her og nu.

“Nu er jeg jo midt i mit liv, så jeg har ikke de store drømme. Men så længe vores helbred holder, skal det hele nok gå.”

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev