Annonce

Stor tilslutning til tumledag i dagplejen 


Dagplejere har efterspurgt materiale om motorik til de 1-3-årige børn. Og det lykkedes. De nye motorikpakker blev afprøvet rundt om i landet på Dagplejens Dag.

Annonce

Dagplejens Dag blev onsdag fejret over hele landet. I år har mange kommuner været med i bevægelseskampagnen 'Hej skal vi tumle?'. I Benløse i Ringsted Kommune blev materialer fra de nye motorikpakker afprøvet. Tue Wettergreen-Paltorp

Af Merete Nielsen
Journalist

Annonce

”Yeah, hvor er du bare god. Du hoppede lige.”

Opmuntrende tilråb flyver gennem luften på Benløsegården, hvor en del af Ringsted Kommunes dagplejere er samlet til Dagplejens Dag, som traditionen tro holdes anden onsdag i maj.

Ny kampagne: Hej skal vi tumle?

I år har der været ekstra fokus på bevægelse og motorik, fordi kampagnen ’Hej skal vi tumle?’ er blevet lanceret i forbindelse med Dagplejens Dag.

Det er Børneulykkesfonden, FOA, DGI og legetøjsfirmaet bObles, der står bag tumleugen for de små børn. Det er en videreudvikling af kampagnen ’Hej skal vi lege?’, der er for børn i alderen 1-6 år.

Det nye tiltag er sat i gang efter stor efterspørgsmål fra dagplejere, siger Henriette Madsen, der er generalsekretær i Børneulykkesfonden.

”Mange dagplejere har spurgt: 'Kan I ikke lave noget, der er målrettet til os.' De har vist stor interesse for at få motorikmaterialer for de 1-3-årige, som er nemt at gå til,” siger hun til Fagbladet FOA.

Skal du have en hånd?

På den lysegrønne græsplæne i Benløse ser det ud til, at dagplejebørnene tager godt imod det nye materiale. De flokkes om en motorikbane, hvor nogle af elementerne fra motorikpakkerne indgår. 

Små buttede ben kæmper sig op ad en plastictrappe og hen over en lille bro. Konrad på 15 måneder får hjælp af sin dagplejer, Nanna Ghansah.

”Skal du have en hånd til at holde balancen,” spørger hun og guider ham sikkert over broen, inden benene ekser.

Booster selvtilliden

Nanna Ghansah er dagplejer i Ringsted Kommune på 23. år. Hun elsker at opleve, hvordan børnene får mere mod og bliver mere selvhjulpne, når motorikken trænes.

”Vi laver handleplaner, hvor vi sætter mål for, hvordan vi styrker det enkelte barns udvikling. Det er så skønt at se glæden hos barnet, når det lykkes at gå op ad en trappe eller andet, der kan være svært. Det styrker deres tro på, at de kan selv, og de får et kæmpe boost af selvtilliden,” siger hun.

Ifølge Nanna Ghansah arbejder dagplejerne med motorik hele året, hvor de bruger naturen meget. Alligevel er det fint med en bevægelsesuge, hvor der er ekstra fokus på motorik, synes hun.

”Det er altid godt med ny inspiration. Det sætter gang i nye tanker og ideer og gør, at man opper sig lidt ekstra.”

Fakta: Det indeholder en kampagnepakke 

• 1 sæt bObles Sanslinger. Sættet indeholder 2 cirkler, 2 trekanter og 2 firkanter
• 1 temaplakat
• Informations- og legehæfte til institutionen/dagplejen om sansemotoriske aktiviteter med bObles
• Sang og musik til årets tema – sendes som fil ved tilmelding
• 5 informationsfoldere til forældre
• 5 diplomer til børnene
• Folder fra DGI med motoriklege.

 

Motorikpakkerne er udsolgt, men kampagnen gentages til næste år, og i november 2015 åbnes der for tilmeldinger og bestilling af motorikpakker.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev