Annonce

Portrætfoto af kvinde i SOSU-uniform, der smiler.

Så hurtigt fik Trine job med ny FOA-ordning

På kort tid er 63 mennesker blevet hjulpet i arbejde med FOA JobMatch, og tallet stiger konstant. Se her, hvordan du bliver en del af ordningen.

Annonce

Trine Christel Pedersen blev tilmeldt FOA JobMatch, og så gik det stærkt med at få et arbejde. Heidi Lundsgaard 

Af Anders Ejbye-Ernst
Journalist

Annonce

Der gik ikke lang tid fra at hendes CV var blevet delt gennem FOAs JobMatch-ordning til Trine Christel Pedersen havde fået et nyt arbejde. Det fortæller den 27-årige sosu-assistent fra Odense. 
 
"Jeg oprettede en profil på FOA JobMatch, og så gik der faktisk under to uger, og så fik jeg en SMS-besked om, at der var nogen, der havde vist interesse."
 
"Jeg skulle kontakte FOA hurtigst muligt, og så ville de stille mig videre. Det var faktisk super nemt," siger Trine.
 

Fik job trods arbejdsskade

I modsætning til de gule fagforeninger har FOA kontakt til arbejdspladserne, som man har lavet overenskomst med, og FOAs A-kasse har kontakt til medlemmerne. Nu har nye, digitale muligheder mere systematiseret gjort det muligt at koble Fagforening og A-kasse gennem FOA JobMatch.
 
 "Jeg er rigtig glad for mit job og kan absolut anbefale ordningen til andre. Jeg synes, det virker så nemt, at man kan dele sit CV gennem A-kassen. Så kan arbejdsgiveren afgive en jobordre, hvorefter JobMatch finder den egnede kandidat til dem," siger Trine og fortsætter:
 
"I mit tilfælde er det også lykkedes at finde et super godt match. Jeg har en rygskade fra en gammel arbejdsulykke, som jeg er blevet stemplet på andre steder. Jeg gjorde min nuværende arbejdsplads opmærksom på det, men de har taget hensyn til det. Det er rigtigt dejligt." 
 

Arbejdsgiver: Godt ansættelsesværktøj

Også hos Trines nye arbejdsgiver er man tilfreds med det nye ansættelsesværktøj.
 
"Man kan aldrig vide, om det er det rigtige match, før personen starter, men JobMatch gjorde, at jeg kunne sige, hvilke kompetencer jeg havde behov for, og JobMatch fandt så personer, der havde disse kompetencer," siger Stina Nielsen, der er rehabiliteringsleder på Herluf Trolle Plejecenter. 
 
Hun blev gjort opmærksom på den nye ansættelsesmulighed af fællestillidsrepræsentanten på plejecentret:
 
"Det er vigtigt, at man får den person til stillingen, som har de kompetencer, der er behov for."
 
"Vi vil helt klart bruge JobMatch som et ansættelsesværktøj i fremtiden. Især der, hvor vi står og har akut mangel til en stilling, tænker jeg, at det er super godt," siger Stina Nielsen.

Så let bruger du FOA JobMatch

* Som ledig skal du udfylde et CV på jobnet.dk, hvor du fortæller om, hvilke job du søger, og om dine erfaringer og kvalifikationer. 
* Du kan få overført dit Jobnet-CV til FOAs jobformidlingssystem, FOA JobMatch, så vi kan matche dig med en arbejdsgiver, der søger en medarbejder med dine ønsker og kompetencer.
* Du kan sige ja til at få overført dit Jobnet-CV til FOA JobMatch på to måder: 
1) Hvis du er ledig og ikke har udfyldt dit første dagpengekort endnu, kan du krydse ja på blanketten: Jobformidling - FOA JobMatch. 
2) Ellers kan du vente, til du skal udfylde dit ydelseskort på a-kassens hjemmeside. Så bliver du automatisk præsenteret for blanketten, hvor du kan krydse ja til at få dit Jobnet-CV overført til FOA JobMatch. 

* Herefter ligger dit CV klar, når en arbejdsgiver søger en medarbejder med lige præcis dine erfaringer og kvalifikationer.

Tilmeld dig FOA JobMatch

Du er ledig og søger job

Du er i arbejde eller under uddannelse

 

 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev