Annonce

sektorformand foa torben hollmann

Debat 

Klumme: Faglighed betyder alt


Det vil hjælpe de svageste i samfundet, hvis de oplever at få hjælp til ikke bare fysiske sygdomme, men også de sociale aspekter af deres liv, skriver sektorformand for Social- og Sundhedssektoren, Torben Hollmann, i denne klumme. 

Annonce

"Med reformen ønsker regeringen at rykke sundhedsvæsnet tættere på borgerne. De skal være i centrum, og der skal være fokus på alle aspekter i borgerens liv og ikke blot sygdommen," skriver Social- og Sundhedssektorformand, Torben Hollmann.  Malte Kristiansen

Af Torben Hollmann
Sektorformand

Annonce

Da sundhedsreformen blev præsenteret i marts, var det blandt andet med en ny robusthedskommision, som skal undersøge, hvordan der kan sikres mere fleksibilitet og tværfaglighed i opgaveløsningen. 

Det er en enorm vigtig opgave. I løbet af de seneste 
10 år er der forsvundet omkring 1.000 social- og sundhedsassistenter fra sygehusgangene, og mange af de resterende oplever, at de ikke får lov at bruge de kompetencer, som de er uddannet til. 

I FOA har vi i mange år forsøgt at få arbejdsgiverne 
til at udnytte de kompetencer, medarbejderne besidder. Nu er der rent faktisk en anledning til at få undersøgt og ændret det til gavn for borgerne, medarbejderne og samfundet. 

Vi står i dag med et sundhedsvæsen, der er så 
specialiseret i sygdomme, at mennesker med sygdommene er blevet glemt. 

Med reformen ønsker regeringen at rykke sundhedsvæsnet 
tættere på borgerne. De skal være i centrum, og der skal være fokus på alle aspekter i borgerens liv og ikke blot sygdommen. 

Her betyder udnyttelse af faglighederne alt. Det 
nytter ikke noget at oprette fine, nye nærhospitaler, hvor tilbuddene er onesize-fits-all. De forskellige fagligheder skal udnyttes for at give borgerne de helt rigtige tilbud alt efter livssituation. 

Det vil hjælpe de svageste i samfundet, hvis de 
oplever at få hjælp til ikke bare fysiske sygdomme, men også de sociale aspekter af deres liv. Og som samfund får vi mere lighed i sundhedsvæsnet.

Klummen er bragt i den trykte udgave af Fagbladet FOA.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev