Annonce

Portrætbillede af Torben Hollmann

Debat 

Klumme: Nye løsninger skal redde ældreområdet


Jeg håber, sommeren 2021 kommer til at være skæringspunktet, hvor vi fra det punkt vil se en forbedring. I hvert fald er det lykkedes at råbe politikerne op. Det skriver sektorformand for social- og sundhedssektoren, Torben Hollmann, i denne klumme.

Annonce

Sommeren 2021 kommer til at blive husket som sommeren, hvor ældreplejen ramte bunden, skriver sektorformand Torben Hollmann. Malte Kristiansen

Af Torben Hollmann
Sektorformand

Annonce

Sommeren 2021 kommer til at blive husket, tror jeg. Ikke kun for EM-fodbold, sygeplejerskestrejke og genåbning efter lang tids nedlukning, men for sommeren, hvor ældreplejen ramte bunden.

Jeg har hørt utallige eksempler fra ansatte på både plejecentre og i hjemmeplejen, hvor manglende kolleger og vikarer har ført til tilstande, vi hverken kan byde ansatte eller borgere. Derfor tror jeg ikke, det er tilfældigt, at flere tusind social- og sundhedshjælpere og -assistenter i starten af efteråret samlede sig i en facebookgruppe for at sige stop til forringelserne på sundheds- og ældreområdet.

Jeg håber, sommeren 2021 kommer til at være skæringspunktet, hvor vi fra det punkt vil se en forbedring. I hvert fald er det lykkedes at råbe politikerne op.

Det kræver penge – mange penge – at genoprette sundheds- og ældreområdet. Men ikke kun penge.

I FOA har vi foreslået små, lokale teams i ældreplejen. Ved at give de ansatte mulighed for at komme hos færre ældre kan man opbygge et andet kendskab til den enkelte borger, og borgeren vil opleve de samme ansigter dag efter dag. Det giver både bedre pleje, bedre mulighed for at udfolde sin faglighed og kan forhåbentlig være med til at tiltrække flere til faget.

De rystelser, facebookgruppen har skabt, viser, at fællesskab kan sætte vilkårene på dagsordenen. Jeg tror også på, at løsningen kan findes i fællesskab – og politikerne har i den grad brug for hjælp fra hverdagens eksperter i ældreplejen til at sætte den rigtige retning.

Klummen er bragt i den trykte udgave af Fagbladet FOA.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev