Annonce

Fagbladet FOA strammer op og gør klar til en ny epoke


Læserne har vist vejen for det nye Fagbladet FOA, der springer ud med nye koncepter og et frisk design. Fremover skal bladet være endnu mere indbydende og nyttigt – og nemt at gå til.

Annonce

Sådan ser det nye Fagbladet FOA ud. Vi har ryddet gevaldigt op på forsiderne, som udkommer med stærke medlemsportrætter, færre ord og klare farver. Det trykte blad udgives fremover seks gange årligt. Hver gang i fire udgaver målrettet medlemmernes faglighed. Iben Gad/ Jørgen True /Jan Sommer

Af Gitte Hejberg
Journalist

Annonce

Glæd dig, til Fagbladet FOA lander i din postkasse i næste uge. Her på trinet til foråret springer fagbladet nemlig ud med nyt indhold og nyt look.

Resultatet er blandt andet blevet en lysere og klart prioriteret forside med færre ord og stærke medlemsportrætter. Ambitionen er, at fagbladet i højere grad signalerer ’læs mig’ og overlever turen fra postkassen til din stue – hver gang.

Men fagbladsredaktionen vil mere end det. 
 

Læs også: Medlemmer giver pæne karakterer til Fagbladet FOA

Vi har lyttet til de mange FOA-medlemmer, som i en stor læserundersøgelse sidste år blandt andet sagde, at I holder af troværdige konstruktive og inspirerende fagbladsartikler. 
 

Nyttigt og dagsordensættende

Flere medlemmer har fremhævet fagbladsartikler, som man kan have i baghovedet – og i baghånden – i mødet med borgerne, kollegerne og cheferne. Artikler, man kan vokse fagligt af. Artikler, som taler op, og som viser vej. Og som – trods modgang – altid peger på løsninger og muligheder.
 
Derfor har vi skruet endnu mere op for nytteværdien. Vi vil rigtigt gerne levere artikler, som du reelt kan bruge til noget, og som du har lyst til at dele med kollegerne.
 
Fagbladet FOA vil fortsat tage de afslørende, konfronterende og dagsordensættende metoder i brug, når det gælder emner, der ligger FOAs medlemmer på sinde. Det kan være uretfærdighed, groteske arbejdsvilkår, svigt af borgere og konsekvenser af reformer – eksempelvis om pensionsalder.
 

Visuelt løft

Rent visuelt er der også forandringer. Farverne er frisket op. Vi har ryddet op på siderne og har luget ud i de mange bokse og noter, som tidligere godt kunne få siderne til at se kompakte og lidt forvirrende ud.
 
Vi har opprioriteret de stærke, bærende fotos af medlemmer og medlemmernes arbejdspladser. Opmærksomme læsere vil måske også opdage, at skrifttyper og grafiske virkemidler er blevet opdateret. Det nye design skulle gerne gøre siderne lettere at afkode og nemmere gå til.
 
De største forandringer kan ses i det trykte blad, men det nye design er allerede nu slået igennem i nyhedsbrevet og her på nyhedssitet. Det gælder blandt andet det gennemgående F, som binder fagbladet sammen – uanset medietype.
 

Kom til snigpremiere

Fagbladet FOAs hidtidige design så dagens lys for snart 10 år siden og har på mange måder fungeret fint.
 
Men man kender det jo godt: Efter et årti kan selv det bedste sæt tøj gå hen og blive for slapt nogle steder og for snærende andre steder. Derfor har vi givet fagbladet et venligt men nødvendigt serviceeftersyn.
 
Er du klar til en snigpremiere? Så kan du allerede nu læse det nye fagblad som e-pages.
 
Hvis du er mest til en håndholdt læseoplevelse, så lander det trykte blad i din postkasse inden den 6. marts.
 

Få mere ud af dit fagblad

Det trykte Fagbladet FOA kommer fremover seks gange om året. Men du hører fra os langt oftere. I hvert fald hvis du tjekker fagbladetfoa.dk. Eller hvis du følger os på Facebook eller på Twitter.

Du kan også få nyheder og guides via nyhedsbrevet, som tikker ind i din indbakke hver fredag. Det sidste kræver, at FOA har din mailadresse. Som medlem kan du sikre det ved at tjekke dine kontaktinformationer på foa.dk – tjek din oplysninger.

Du kan vælge at erstatte det trykte fagblad med en onlineudgave. Hvis du abonnerer på onlineudgaven, får du besked på din e-mailadresse, hver gang bladet udkommer – ret dit bladabonnement.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev