Annonce

Torben Hollmann formand for social- og sundhedssektoren

Debat 

Klumme: Psykiatrien får et mærkbart løft


Psykiatrien kan se frem til et løft med løfterne fra den nye regering. Nu er det tid til at lave en holdbar, langsigtet og ambitiøs plan.

Annonce

Den nye regering har lyttet til blandt andre FOA og Lægeforeningens idéer til en styrket psykiatri, skriver sektorformand Torben Hollmann. Jørgen True

Af Torben Hollmann
Sektorformand

Annonce

Det er tydeligt, at den nye regering har lyttet til blandt andre FOA og Lægeforeningens idéer til en styrket psykiatri. Psykiatrien ser med det nye politiske flertal ud til at få et tiltrængt løft.

Partierne blev ved forhandlingerne i juni blandt andet enige om, at der skal laves en 10-årsplan, som indebærer, at der skal oprettes flere sengepladser, og at genindlæggelser skal mindskes. Samtidig vil regeringen gøre mere ud af at forebygge med blandt andet gratis psykologhjælp til alle mellem 6-24 år.

Vi mangler stadig at se, hvordan politikerne på Christiansborg konkret har tænkt sig at løse udfordringerne i psykiatrien. Det arbejde glæder jeg mig til at bidrage til. For denne gang skal det lykkes.

Læs også: FOA mødtes med sundhedsminister: Disse 3 ting talte de om

Derfor er det heller ikke vigtigt, at det går hurtigt. Det vigtige er, at det bliver holdbare, ambitiøse og fagligt funderede løsninger, som gør en seriøs forskel ude i virkeligheden.

Selvom psykiatrien skal endevendes og gentænkes, betyder det ikke, at alt skal ændres. Der findes mange gode eksempler på, at overgangen fra behandlingspsykiatrien til socialpsykiatrien fungerer, og der findes opholdssteder, som har styr på arbejdsmiljøet for medarbejderne og fagligheden i tilbuddet.

Derfor skal kommunerne og regioner også med i det arbejde. Det er dem, der skal sikre, at 10-årsplanen føres ud i livet. Kunststykket er at brede de gode erfaringer ud, så vi kan få løftet den samlede psykiatri til gavn for både medarbejdere, borgerne og samfundet.

Klummen er også blevet bragt i den trykte udgave af Fagbladet FOA.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev