Annonce

To begejstrede kvinder rejser sig fra deres bænkerække

Vindere af sosu-skills: Vi har vist, at vi kan arbejde under stort pres

Efter tre dages konkurrencer blev årets vindere af DM i sosu fundet lørdag eftermiddag. De to vindere kunne næsten ikke fatte, at de havde vundet.

Annonce

Cecilie Volquartz Gejl (t.v.) og Christa Maria Riis (t.h.) fra Social- og Sundhedsskolen i Herning blev kåret som årets vindere af DM i sosu-skills 2019. Jørgen True

Af Mette Boysen
Nyhedsredaktør

Annonce

Tre intense dage med konkurrencer blandt andet i hoftebrud, demens, terminalpleje, diabetes og blodsukker kulminerede lørdag eftermiddag. Her blev Cecilie Volquartz Gejl, 20 år, og Christa Maria Riis, 21 år, fra Social- og Sundhedsskolen i Herning kåret som årets vindere af DM i sosu-skills.

Det både overraskede og rørte de to vindere:

“Det var overvældende,” sagde Cecilie kort efter og Christa supplerede:

“Men det var så fedt.”

Begge havde ellers tænkt, at de fem par i konkurrencerne lå meget lige, efter de havde set de andres præsentationer i de fem forskellige dyster. 

Virkeligheden venter

Om kort tid er både Christa og Cecilie færdiguddannede, og så gælder virkeligheden med et sundhedsvæsen, der skriger på flere social- og sundhedsassistenter. 

Men efter at have vundet DM er de fortrøstningsfulde.

“Vi har lige vist, at vi kunne arbejde under et stort pres. Vi har vist, at vi kunne tåle presset,” sagde Cecilie.

For begge har det været en kæmpe oplevelse at deltage i skills, og de glæder sig over det venskab, de har fået med de øvrige deltagere.

“Vi har lavet en Facebook-gruppe, og vi regner med, at vi bliver ved at ses,” sagde kvinderne. 

“Og så har vi lært meget. Især har jeg lært meget, som jeg kan bruge i min praktik i psykiatrien,” sagde Christa.

Vinderne af sosu-skills med statsministeren
Vinderne af DM i sosu 2019, Cecilie Volquartz Gejl (t.v.) og Christa Maria Riis (t.h.) fra Social- og Sundhedsskolen i Herning blev hyldet af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).  Jørgen True

Et højt niveau

Lotte Meilstrup er uddannelseskonsulent i FOA og har været overdommer i konkurrencerne. Om deltagerne sagde hun:

“De er allesammen meget dygtige. De har vist et højt niveau indenfor den kliniske sygepleje, kommunikation, rehabilitering og samarbejde. De har virkelig præsteret flot. På dagen præsterede nogle mere i dybden, og derfor vandt de,” sagde hun.

Efter at samtlige skills-vindere var blevet hyldet og kåret på den store scene med lykønskninger fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), fortsatte fejringen på den mindre sosu-scene.

Her blev de øvrige par også fejret.

FOA: I er vindere allesammen


På andenpladsen kom Mike Olsen og Cecilie Christiansen fra Region Nordjylland, og på tredjepladsen kom Katrine Sonne og Simone Christensen, som er fra Bornholm og dermed repræsenterer Region Hovedstaden.

Vinni Jakobsen, næstformand i FOAs social- og sundhedssektor og repræsentant i PASS holdt en tale for alle deltagerne:

“Kære elever, nyd jeres resultat, I er vindere allesammen. I har ret til at være stolte, I gjorde det. Og I har gjort det fantastisk godt. I har skabt viden og anerkendelse for faget,” sagde hun.

Også Michael Ziegler fra KL, ønskede at sige et par ord til alle ti elever.

“Et rigtig stort tillykke til jer alle. Også til vinderparret. Det er stærkt gået. Det er meget inspirerende at se, hvordan I brænder for faget. I stiller jer forrest og viser, hvor vigtigt faget er. Der er behov for at vise den faglige stolthed frem. Jeg og mine 97 borgmester-kolleger glæder os til at byde jer velkommen i et af Danmarks vigtigste erhverv. I kommer til at gøre en forskel,” sagde Michael Ziegler.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev