Annonce

Torben Hollmann formand for social- og sundhedssektoren

Debat 

Klumme: Vejen til bedre ældrepleje


Skal vi skaffe medarbejdere nok, skal det være attraktivt at arbejde på ældreområdet.

Annonce

"Ældreområdet skal opprioriteres – og arbejdsmiljøet skal forbedres, hvis flere skal søge ind på uddannelserne" skriver sektorformand Torben Hollmann.  Jørgen True

Af Torben Hollmann
Sektorformand

Annonce

Hvis der ikke gøres noget nu, står fremtidens ældre borgere med store problemer. Om 10 år kommer vi nemlig til at mangle 41.001 social- og sundhedsmedarbejdere. Det viser en fremskrivning, FOA har lavet. 

Der er derfor brug for en vifte af indsatser for at få flere til at søge ind i faget – ud over KL’s forslag om blandt andet voksenelevlønninger og uddannelsesgaranti. Først og fremmest skal vi gøre ældreområdet til et attraktivt og anerkendt arbejdsområde. 

Efter mange år med nedskæringer, hvor der er blevet færre medarbejdere til flere ældre, er arbejdsbetingelserne blevet forringet. Det skal vi have gjort op med. 

Der er derfor brug for en vifte af indsatser for at få flere til at søge ind faget. 

Torben Hollmann, sektorformand.

Ældreområdet skal opprioriteres – og arbejdsmiljøet skal forbedres, hvis flere skal søge ind på uddannelserne. Ifølge FOAs beregninger skal der uddannes omkring 10.000 nye hjælpere og assistenter for at imødekomme fremtidens behov. 

Det kræver klare aftaler om, at antallet af praktikpladser i kommunerne og regionerne følger trop. Jeg mener også, at der skal være mulighed for karriereforløb efter endt uddannelse. Det kan være specialisering inden for psykiatri, demens og rehabilitering. 

Alle tre er områder, der i fremtiden er brug for med en stigende faglig kompleksitet. For et stykke tid siden sendte vi fra FOA vores anbefalinger til ordførerne på ældreområdet i Folketinget. De er blevet taget godt imod og bliver brugt af politikerne.

Klummen er bragt i den trykte udgave af Fagbladet FOA. 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev